Maräng
Flygande Jakob
Feta- och rödbetsgratinerade laxkuber
Ingredienser till 2 portioner
Ca 200 gram färska rödbetor
250 gram laxfilé
50 mager fetaost
Några kvistar färsk oregano eller 1 tsk torkad
Citronpeppar, salt och 1 msk olivolja
Gör så här
Koka rödbetorna i ca 20 minuter. Låt svalna lite, skala och skär i klyftor. Skär laxen i kuber. Lägg alltsammans i en ugnsfast form. Smula över fetaost, strö över oreganoblad (spara några till garnering), citronpeppar och eventuellt lite salt. Ringla över olivolja. Gratinera i ugnen i 150 grader i ca 10-20 minuter, beroende på hur genomstekt du vill ha fisken. Ta ut fisken, dekorera med lite extra oregano och servera!
Receptet kommer från Itrims Kokbok!
Fiskinspiration!
Lingongrova Favoriter
De flesta känner nog till brödet Lingongrova, från Pågen. Det sägs ju faktiskt att det är Sveriges mest köpta bröd. Hos mig är inte Lingongrova någon stor favorit, även om jag tycker att det är ett helt okej bröd. Nyligen lanserade Pågen brödnyheten Lingongrova Favorit; Lingongrova i brödhalvor. Jag föredrar helt klart Lingongrova Favoriter framför vanliga Lingongrova. Det är praktiskt att brödet är i halvor som man kan göra till en smörgås med pålägg emellan, om man vill ta med sig det. Lingongrova Favorit är ju också ett tjockare bröd än den vanliga Lingongrova, vilket gör det mer saftigt och fylligt.