Fikasugen?

 

Den som är sugen på fika rekommenderas att åka till norra Europas största kakbord, som ligger i Taxinge Slotts slottscafé. Där har de ungefär 50 sorters olika kakor, tårtor och smörgåsar. Taxinge Slott ligger på en udde i Mälaren och miljön är fantastiskt vacker, både inomhus och utomhus!Det var inte lätt att välja bland alla kakor och tårtor, men för mig blev det en Sachertårta som var otroligt god!

Sachertårta anses vara världens mest berömda chokladtårta. Den skapades redan 1832 av Franz Sacher i Wein. Sachertårta är gjord på två täta tårtbottnar av chokladkaka med aprikosmarmelad emellan och en chokladglasyr på utsidan. Originalreceptet är dock okänt och omdiskuterat och har aldrig avslöjats, eftersom tårtan i sig är en jätteindustri för Hotel Sacher i Wein där den säljs i 320 000 exemplar per år!

Supermix

I denna burk har jag alltid en blanding av lite allt möjligt. Om jag äter fil med müsli, så häller jag även i lite av blandningen, för att göra frukosten lite roligare, godare och nyttigare. Just nu innehåller burken gojibär, russin, hela och krossade linfrön och betaglucare-hjärtan.

Bullar

I helgen bakade jag, Oscar, Tilde och Livia bullar! I bullarna hade vi kanel, kardemumma, vaniljsocker och smält mjölkchoklad. Mums!


Fil- och Yoghurtrecension Del 3

Jag har testat: Vaniljyoghurt med smak av blåbär. Fetthalt 2,1%.
Tillverkare: Valio.

Smak
: Vissa fil- och yoghurtsorter är det nästan omöjliga att känna den egentliga smaken på. Ofta "vet" man vad den smakar, bara för att man ser det på förpackningen. Detta gäller dock inte för Valios vaniljyoghurt med smak av blåbär - den smakar verkligen blåbär! Dessutom innehåller den små bitar av blåbär, vilket förhöjer blåbärssmaken ytterligare. Vaniljen gör att yoghurten inte blir så sur, vilket är positivt. Helhetsbetyget när det gäller smaken blir 9/10.

Konsistens: Mycket krämig! Betyget här blir 9/10.

Sammanfattning: En mycket god och krämig yoghurt, som garanterat går hem hos er som gillar blåbär!