God fiskgryta
En god, färgstark och lättlagad fiskgryta
.
Ingredienser till 2 portioner
200 gram vit fisk
100 gram frysta räkor med skal
En halv purjolök
1 fänkål
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 påse saffran (0,5 gram)
1 dl vitt vin
1,5 msk hummerfond
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
10 st cocktailtomater
Salt och peppar
.
Gör så här
Skala räkorna och ställ dem kallt. Strimla fänkål och purjolök fint. Skala och skär moroten i tunna skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs alla dessa ingredienser i smör och saffran i några minuter. Tillsätt vitt vin, fond och vatten och låt koka upp. Rör ner crème fraiche. Skär fisken i mindre kuber och låt sjuda under lock tills de nästan är klara. Lägg på tomaterna och räkorna och låt de bli varma utan att koka.
.
Receptet kommer från Itrims kokbok.
Kommentarer
Postat av: Julia
mmm mumsigt
Postat av: carolina -bakar bebis i magen & cookies i ugnen
Fräscht! Är tokig i räkor just nu, men för lat för att skala själv ;)
Postat av: vonskareng
åh måste testa en variant av denna soppa nån gång snart ^^
Postat av: Sofia
Min mamma brukar ha i saffran i soppan också! Det är jättejättegott!!
Postat av: Drusko
Oj, vilken härlig soppa!
Postat av: Jenny
Gott det såg ut!
Postat av: hanan
mmm. Det här ser ut att vara en super gott och nyttig soppa. Får ta lätt cream fräsch. Mmmmm ska prova och överraska min make.
Trackback