Söndagens middag


Bönbiffar
♥ Klyftpotatis
♥ Avokado
♥ Sweet chili-sås
♥ Rödbetor
♥ Sallad: Gul paprika, champinjoner, spenat, ruccolasallad, tomat

Jättegod paj!


Ingredienser:
Pajdeg (receptet på pajdegen hittade jag hos Linas Sida om Mat, jag har bara ändrat lite på mängderna)
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl 75 gram flytande margarin eller smör
Ca 3/4 dl kesella

Arbeta ihop alla ingredienserna till en deg. Tryck ut i pajform. Låt den stå kallt en stund i kylen. Förgrädda på 200 grader i ca 10 minuter.

Fyllning
Ca 4 medelstora champinjoner
1 röd paprika
En halv purjolök
250 gram keso
2 ägg
1 dl mjölk
Lite riven ost
Salt, peppar och andra kryddor efter smak

Hacka svampen och grönsakerna. Blanda ihop keson, äggen, mjölken, och kryddorna. Lägg grönsakerna i pajformen, häll över kesoblandningen och strö över osten. Ställ in i ugnen i ca 180 grader i ca 30 minuter.

Onsdagens lunch


- Ugnsbakad lax
- Råris
- Blandad sallad
- Keso
- Sweet Chili-sås

i skafferiet...


Jag brukar alltid ha en burk i skafferiet med lite allt möjligt i, som man t ex kan ha i filen eller på gröten. Just nu innehåller burken följande:
- Mandlar
- Pumpakärnor
- Gojibär
- Quinoapuffar
- Krossade linfrön
- Solroskärnor
- Russin



Mellis
Mjölk med jordgubbar och "burkblandning" =)

dagens lunch & middag

Lunch
En blandning av lite allt möjligt;
- Råris
- Chorizokorv
- Avokado
- Keso
- Majs
- Ruccolasallad
- Isbergssallad
- Tomat
- Squash



Middag
- Grahamspannkakor med banan och jordgubbar
- En blandsallad

Lunch


- Hemmagjord bönbiff (recept längre ner)
- Turkisk yoghurt
- Sweet chili-sås
- Sallad  bestående av ruccolasallad, squash, avokado, gul och röd paprika

Bönbiffar:
Mosa ihop (med gaffel, mixer eller matberedare) olika sorters bönor. Jag använde kikärtor, svarta bönor och kidneybönor. Ha i ett eller flera ägg, beroende på hur mycket bönor du använt. Ha även i lite potatismjöl i smeten. Krydda! Använd kryddor du tycker om. Jag använde spiskummin, svartpeppar och salt. Blanda, forma till biffar och stek!
Jättegott, snabbt, billigt, enkelt och nyttigt! :D

Mellis...


Mellanmål är viktigt för att man inte ska bli hungrig och gå och småäta, eller vräka i sig när man väl äter ett huvudmål.
Ät gärna 2-3 mellanmål/dag, beroende på hur stora de är. 

Detta mellanmål åt jag nyss:
♥ Nybakade grahamsscones (Recept finns här), med philadelphiaost
♥ Lättfil med frysta jordgubbar, krossade linfrön, solrosfrön och russin

Mums! =)

Frukt!


Frukt är både vackert och gott! =)

-Bananer
-Sharonfrukt
-Mandariner
-Äpplen
-Vindruvor


lästips...

Mycket intressant artikel!


Fruktskålen idag



Så här ser min fruktskål ut idag...
-Äpplen
-Päron
-Kumquat
-Mandarin
-Avokado

Kumquat är en liten citrusfrukt som man äter med skalet på. De är ganska beska, så man vill inte äta så många åt gången. Men de är fina att ha som garnering och i fruktsallader!


Grönsaker!


Jag brukar alltid ha en ganska stor "matlåda" i kylskåpet, med olika grönsaker i. Jag tycker det är bekvämt att ta fram lite när man ska äta mat, så man slipper göra iordning grönsakerna till varje måltid.
 
Just nu innehåller lådan detta:

-Mungbönor
-Gul paprika
-Röd paprika
-Gurka
-Vitkål
-Majs


Vinägrett gjort på olivolja, vitvinsvinäger, italiensk salladskrydda, salt och peppar