Dricka lakrits?

I helgen testade jag nyheten från LOKA med lakrits och jordgubb. Jag gillar lakrits, så jag trodde att den här drycken skulle vara något för mig. De första klunkarna var goda, men sen blev det för mycket! Den smakar verkligen mycket lakrits och det fungerade inte att dricka så mycket. Jag tyckte knappt att den smakade jordgubb över huvud taget. Om man inte gillar lakrits kommer man absolut inte gilla den här drycken. Om man som jag tycker om lakrits, är de första klunkarna goda, sedan vill man inte ha mer.

Läskande sommardryck

Häll upp kallt, naturellt bubbelvatten i en stor karaff och häll i massa frysta blåbär. Gott, lyxigt, alkoholfritt och enkelt!

Fil- och yoghurtrecension Del 2




Jag har testat: Yoggi lättyoghurt med smak av hallon och vanilj. Fetthalt 0,5%. Tillverkare: Arla.

Smak: Det är kul att det yoghurt med hallonsmak, något som konstigt nog inte verkar vara så vanligt. Yoghurten har en tydlig smak av hallon, men den hade blivit ännu godare om det hade funnit lite hallonbitar i. Däremot smakar yoghurten inte så mycket vanlilj. Den var även ganska syrlig. Helhetsbetyget för smaken blir 5/10.

Konsistens: Yoghurten var som en lättyoghurt brukar vara i konsistensen - fastare än fil, men inte lika kränig som en fetare yoghurt. Betyget på konsisten blir 5/10.

Förpackning
: Förpackningen har skruvkork, vilket är bra. Den är även fin och färgglad! Informationen om näringsvärdet är däremot bristfällig. Jag hade gärna velat läsa mer om vilka vitaminer och mineraler som finns i yoghurten och hur fettsammansättningen ser ut.  Förpackningens betyg blir 6/10.

Helhetsbetyg på Yoggi lättyoghurt med smak av hallon och vanilj: 5/10.

Fil- och yoghurtrecension Del 1

Det finns otroligt många fil- och yoghurtsorter på marknaden idag och det känns som att det bara kommer fler och fler! Jag tänkte starta en serie där jag testar massa olika fil- och yoghurtsorter och sätter betyg på dem.

◊ ◊ ◊

Jag har testat: Filmjölk med smak av banan och lime. Fetthalt 2,7%. Tillverkare: Arla.

Smak: Banan och lime låter som en minst sagt märklig kombination att smaksätta en fil med. Jag ville se hur den smakade, mest för att det var en så otippad kombo. Filen hade en tydlig smak av banan! Jag hade däremot inte gissat att den andra smaken var lime, om jag inte visste om det. Man kände dock att det inte bara var banansmak på filen; den var liksom lite syrlig. Filen smakade faktiskt ganska gott och helhetsbetyget när det gäller smaken blir 6/10.

Konsistens: Filen var ganska lös och rinnig, trots att fetthalten ligger på 2,7%. Betyget här blir 3/10.

Förpackning: Jag gillar att förpackningen har skruvkork - det är mer hygieniskt och lättare att öppna. Man kan även enkelt läsa näringsinnehållet på filen, vilket är positivt. Själva utseendet på förpackningen är dock ganska tråkigt! Helhetsbetyget på förpackningen blir 7/10.


Helhetsbetyg på filmjölk med smak av banan och lime: 5/10.



Bönbiffar med ett gäng dietister!

För några helger sedan var jag i Katrineholm och hälsade på några dietistkompisar som jag pluggade med i Uppsala. När vi träffas lagar vi alltid mat tillsammans! Den här gången blev det rostade rotsaker och bönbiffar. Mums!

Mandelmjölk

 

Alpro har kommit ut med en ny produkt, som de valt att döpa till Alpro Almond Drink. Det är deras första produkt som inte är baserad på soja. Drycken är laktosfri och innehåller låg halt mättat fett. Jag tycker att det är positivt att det finns drycker som denna på marknaden. Det är bra att vegetarianer, veganer, intoleranta och allergiska personer får mer att välja mellan. Även de som dricker vanlig mjölk kan ju välja denna, då den faktiskt var mycket god! Drycken har en tydlig smak av mandel och känns ganska krämig, trots att fetthalten endast ligger på 1,1%.

Några negativa saker är att drycken inte passar i kaffe och att priset för en förpackning ligger mellan 24-26 kronor.


Priser

Som jag har berättat förut så har jag världens bästa jobb, som Hälsorådgivere på Itrim! I mitt jobb får jag hjälpa människor till ett lättare och friskare liv, jag får följa mina kunder under flera år och se dom utveckals och må bättre och bättre. Jag vet inget roligare än att få inspirera folk till ett hälsosammare liv!
Jobbet blir lite extra roligt när man blir belönad med priser för det man håller på med varje dag. För några veckor sedan samlades alla Itrimcentrer i hela Sverige för att utbyta erfarenheter och lyssna på några externa föreläsare. På kvällen var det middag och prisutdelning och mitt center vann två tunga, fina priser som vi är mycket stolta över: "Årets kundinflöde 2012" och "Årets varaktiga viktminskning efter 2 år".


Godot

I helgen var jag och Jonas på den fransk restaurangen Godot.
Det är en väldigt trevlig restaurang på Östermalm i Stockholm som jag verkligen kan rekommendera! Till huvudrätt åt jag anka, choritzo, rödbetor och linser och till efterrätt marängswiss med marshmallows, chokladpudding och kanderade mandlar.

Fruktiga spett

Fruktspett är gott, festligt, enkelt att göra och passar alla! Här har jag gjort spett med röda vindruvor, ananas, jordgubbar, physalis och päron.

Grönsaksmos och biffar

Fint, grönt grönsaksmos med blomkål, gräslök och broccoli. Serverat tillsmmans med goda biffar och en fräsch tomatsallad.



Ingredienser till ca 2 portioner
Biffarna:
200 gram nötfärs
1 lök
1 morot
3 msk crème fraiche
2 tsk dijonsenap
Moset:
Ett halvt blomkålshuvud
1 broccoli
1 liten knippa gräslök
3 msk crème fraiche
Salt och peppar
Gör så här
Skala och finhacka löken. Riv moroten. Blanda nötfärsen med lök, morot, dijonsenap, 1 tsk salt, 2 krm peppar och crème fraiche. Forma biffar och stek dem i smör i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida. Koka under tiden blomkål och broccoli i små buketter tills de blir mjuka. Häll av kokspadet, men spara lite. Mixa grönsakerna och späd med kokspadet till fast konsistens. Hacka gräslöken. Rör ner crème fraiche och gräslök och smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Receptet kommer från Itrim Kokbok.