Grönsaksmos och biffar

Fint, grönt grönsaksmos med blomkål, gräslök och broccoli. Serverat tillsmmans med goda biffar och en fräsch tomatsallad.



Ingredienser till ca 2 portioner
Biffarna:
200 gram nötfärs
1 lök
1 morot
3 msk crème fraiche
2 tsk dijonsenap
Moset:
Ett halvt blomkålshuvud
1 broccoli
1 liten knippa gräslök
3 msk crème fraiche
Salt och peppar
Gör så här
Skala och finhacka löken. Riv moroten. Blanda nötfärsen med lök, morot, dijonsenap, 1 tsk salt, 2 krm peppar och crème fraiche. Forma biffar och stek dem i smör i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida. Koka under tiden blomkål och broccoli i små buketter tills de blir mjuka. Häll av kokspadet, men spara lite. Mixa grönsakerna och späd med kokspadet till fast konsistens. Hacka gräslöken. Rör ner crème fraiche och gräslök och smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Receptet kommer från Itrim Kokbok.

Kommentarer
Postat av: Helena

Snyggt mos! Måste jag testa! :)

2012-05-06 @ 20:14:31
URL: http://matresan.blogg.se/
Postat av: E

jag älskar blomkålsmos men ska

testa att göra broccolimos på torsdag :)

2012-05-07 @ 07:35:01
URL: http://emsiiiis.blogg.se/
Postat av: Sanna

Vilken läcker rätt. Grönsaksmos har jag inte sett innan. Kan tänka mig att det är helt i min smak!

2012-05-15 @ 20:35:24
URL: http://engnuttasocker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback