Fiskpudding
Att äta tillräckligt mycket fisk tycker många är svårt och därför tycker jag att det är kul att tipsa om lite olika sätt som man kan äta fisk på... Idag testade jag en ny variant på fiskpudding, som innehåller risgrynsgröt. Den blev faktiskt riktigt god och den var väldigt lätt att laga, så den här kommer jag definitivt att laga igen! =)
Ingredinser till ca 4 portioner
500 gram risgrynsgröt
800 gram vit fisk
3 ägg
Vitpeppar, svartpeppar, salt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Koka risgrynsgröten och fisken i två olika kastruller. När fisken har kokat färdigt (efter ca 10 minuter), finhacka den och blanda ner den i risgrynsgröten. Rör ned äggen i smeten. Krydda med salt och peppar. Smörj en ugnsfast form och häll i fiskblandningen. Placera formen längst ner i ugnen. Fiskuddingen blir klar efter ca 1 timme och ska då ha fått en fast konsistens och blivit gyllenbrun på ytan.
Jag serverade med en vitkåls- och mangoldsallad och kokta morotsslantar
Håller med att det blir för lite fisk och fiskpudding har jag aldrig gjort, jag är så ohälsosam så jag vill ha smält smör till!
Jag blir så himla imponerad av alla dina matidéer!! Det är verkligen jättebra tips jag får här på din blogg :-) Tack för det!
Aha okej!:)
Tack så mycket för dina svar. Jag kommer följa dig i din blogg!
kram /S
vilken härlig blogg du har. kramisar
Åh detta kunde faktiskt vara ngt för mig :) Härligt att det är så få ingredienser oxå!
Vilken härlig blogg du har! Sparar den i mina favoriter, kommer göra många återbesök hit för å låna goda och nyttiga recept och få inspiration! :)
Ville bara tacka för ett himlans bra brödrecept (rågsiktsrutorna) Testbakade i Fredags och det var lika gott på fredagkvällen som till frukost i lördags och idag!
Keep up the good work
/Pernilla
Älskar din blogg :), alltid bra tips på bra måltider. Men lite mer vegetariskt vore kul! Men upp till dig :)!
Fisk och risgrynsgröt..., vilken fantasi!!!
Ska risgrynsgröten koka klart (tar ju en timma..) innan det ska in i ugnen eller blir det klart i ugnen?
Härligt inspiration du ger :) du är sparad som favorit ;)
Nina - Jag använde färdig risgrynsgröt i en sån där "korv", så det räcker med att bara koka den i några minuter.