Ett paket kom på posten...

Ett paket kom posten...

Te-ambassadör som jag är, fick jag idag hem välkomstpremien från Lipton! :D Att vara ambassadör är helt gratis!
Detta innehöll paketet:

image228

*White Tea - Asian tea with long silver leaves
*Forest Fruit Tea
*Peach Mango Tea
*Gold Tea - Selected teas from Asian gardens

 

Jag har än så länge bara provat Peach Mango och den var verkligen jättegod!

Träning

Snart ska jag till Friskis och gå på Medel lunch, 45 min! :D Ska bli roligt! Jag tycker det är skönt att gå på lunchen, då är det inte så mycket folk. Har tränat ganska mycket jympa på sistone, men funderar på att ta upp spinningen lite snart! Det är också kul!

         

Tips!

Här kommer lite fler tips! Dessa kommer från Livsmedelsverket! 5 råd som är hyfsat enkla att följa, men som kan göra en väldigt stor skillnad för ens hälsa! Det är ju ofta de små förändringarna i vardagen som gör skillnaden! =)

  • Ät mycket frukt och grönt, gärna 500 gram om dagen. Det motsvarar till exempel tre frukter och två rejäla nävar grönsaker. 

   image222

  • Välj gärna nyckelhålsmärkta livsmedel.

                    

  • Ät fisk ofta, gärna tre gånger i veckan.

                     

  • Använd gärna flytande margarin eller olja i matlagningen.

                            

  • Ät bröd till varje måltid, gärna fullkornsbröd.

                                 
 


GIVad kan du om GI-metoden? Testa dig själv här, vet ja!

image207          


Lördagsmiddag!

HUVUDRÄTT:

L?rdagsmiddag!
Ris, sallad och en kycklinggryta!


image199
I salladen var det champinjoner, gurka, tomat, salladsblad, paprika och solroskärnor.

EFTERRÄTT:

image202
Melonbitar...

image203
...och chilinötter.

En jättegod och trevlig middag! =)

Te!

Te!
Jag gillar te och dricker minst 2 koppar per dag, oftast flera! För tillfället har vi dessa sorter hemma:

*Grönt löste, Sencha, neutral smak
*Ceylon Gardens, kanel -och apelsinsmak (Lipton)
*Green Tea Orient, kryddig smak (Lipton)
*Green Tchaé, mintsmak (Lipton)

Jag gillar inte te med mintsmak. Orientsmaken är inte heller så god. Då gillar jag bättre den gröna lösteet och Ceylon Gardens. Rooibos (ett rött te) brukar jag köpa ibland och det är ganska gott! Men nu känner jag för att testa någon ny smak... Det finns ju tydligen hur många olika tesorter som helst. Kika bara på den här sidan, så får ni se! De här smakerna tycker jag verkar goda:
 
Farbror August - Egensinnig blandning med smak av Kokos och tropiska frukter 
Cactus - Grönt och svart te med krämig fruktsmak
RabarberGrädd - Grönt te med smak av Rabarber och Grädde
Södermalm - Grönt te med smak av Papaya, Ringblommor, Rosor och Vanilj
Kustfägring - Grönt te med smak av Jordgubb, Havtorn och Yoghurt
Greenbos Carabbiean - Grönt Rooiboste med smak av Karibiska frukter och Honung
Rooibis Jordgubb & Vanilj - Rött te med smak av Jordgubb och Vanilj
Rooibos RabarberGrädd - Rött te med smak av Rabarber och Grädde
Rooibis Persika&Passion - Rött te med smak av Persika och Passionsfrukt
Rooibos Wizard - Rött och grönt te med smak av Hallon, Jordgubbar och Röda Vinbär

Den här tycker jag låter mindre god, men vem vet, jag kanske har fel:
ChokladMint - Te med smak av Choklad och Mint 

Te (i alla fall de flesta sorter) innehåller koffein, men ungefär bara en femtedel av vad kaffe innehåller. Te innehåller en stor mängd antioxidanter och kan skydda mot vissa cancerformer och hjärt- och kärlsjukdomar. Dessutom innehåller te en stark typ av antioxidant (polyfenol) som kan öka energiförbrukningen och hjälpa till vid viktminskning. Alla teer är nyttiga, men det som man har forskat mest på och det som verkar anses som nyttigast, är det gröna teet.

Ett tips är att ge bort te i present! Ett annorlunda och kanske lite lyxigt te skulle  i alla fall jag bli glad för :D

Lätt som en plätt, eller...?

Det pratas så mycket överallt om hur man ska göra för att gå ner i vikt och det finns snart lika många metoder som det finns människor... Om metoderna fungerar är en annan sak... Ofta brukar det väl vara så att folk hoppar på någon ny diet och går ner några kilo ganska snabbt, eftersom att de flesta dieter ju går ut på att äta mindre. Men det är sällan som det håller i längden och efter ett tag så tröttnar man både psykiskt och fysiskt på att banta ellerfölja en diet och man börjar äta mer som man gjorde förut, vilket leder till att man går upp i vikt igen, kanske till och med så att man väger mer än innan man började banta. Om man följer en sträng diet så blir man faktiskt trött på den efter ett tag, det är bara att inse! Och det kan i värsta fall leda till att man blir som besatt av fet och onyttig mat, eftersom man har undvikit den ett tag och börjar proppa i sig godis, glass och annat onyttigt.

     Men egentligen är det väl ganska enkelt att gå ner i vikt... Eller? Nja, antagligen är det lättare sagt än gjort. Men i teorin så är det faktiskt enkelt! Punkterna nedan (hämtade från Tasteline) tycker jag är bra! De förklarar på ett bra och kortfattat sätt hur man ska göra för att gå ner i vikt, och hålla vikten (Vem som helst kan gå ner i vikt - det svåra är att behålla den nya vikten!) Det viktiga tror jag är att inse att om man vill minska på sin vikt och behålla den nya vikten, så måste man byta livsstil. Det räcker inte med att tänka att man till exempel ska undvika socker i en månad - man måste se det långsiktigt och förstå att man, för ett ihållande resultat, måste få en hälsosammare livsstil!

Här är punkterna från Tasteline:

1. Utgå ifrån den mat som du brukar äta och gillar och gör den nyttigare. Byt ut allt vitt mjöl, bröd, pasta, ris mot fullkornsvarianter exempelvis. Välj magra varianter av alla mjölkprodukter och lägg till grönsaker. Då har du kommit en bra bit på vägen.


                                                          
2. Fyll halva tallriken med grönt, en kvart med kött/fisk/kyckling och en kvart med ris/pasta/potatis. Hört den förut? Säkert, men brukar du göra så?3. Ät mindre portioner av det som är mindre nyttigt. Du behöver inte avstå helt men minska på antalet tillfällen då du äter snacks och godis och halvera mängden.4. Titta djupare i glaset! Vad är det du dricker, hur mycket och hur ofta? Dryckerna förutom vatten, te och kaffe innehåller massor med flytande kalorier. Genom att helt slopa drycker som innehåller kalorier till vardags kan du spara massor med onödiga kalorier.5. Ät regelbundet så minskar risken för att äta för stora portioner vid lunch och middag. Satsa på frukt, fullkornsbröd med magert pålägg, osötad yoghurt eller lite torkad frukt med lite nötter.Regelbunden träning på det här och det kan inte bli bättre! =)
PS. Glöm inte bort att unna dig nåt onyttigt ibland, som till exempel fikabröd eller godis - det måste man göra om det ska hålla på lång sikt! DS.


Kaffe eller inte kaffe...?

http://expressen.se/jobbochkarriar/jobb/1.680693 

Jag tycker den här artikeln är lite märklig. Jag kan liksom inte tänka mig att folk skippar rasten, häller Cola i koppen eller dricker kaffe trots att de inte gillar det, bara för att "passa in"... Det skulle väl inte vara några problem att dricka till exempel te istället, eller saft, eller juice, eller mjölk eller vad som helst...?

                                             


Risifrutti!

Risifrutti!

Idag testar jag Risifrutti Fiber. Nytt recept som är nyckelhålsmärkt. Smaken på denna är Hallon Mix. Risifrutti Fiber finns även i smaken Jordgubb Mix. Jag tyckte den var god! Jag gillar Risifrutti Fiber mer än "den vanliga" risifruttin. Jag tycker den vanliga känns för slibbig eller vad man ska säga. Hallonsmaken var god, lagom syrlig! Ett bra mellanmål om man är ute nånstans och inte har förberett nåt att ha med sig.

image181


Lite roliga fakta hämtade från Risifruttis hemsida:

Visste du att...
  • det i genomsnitt äts 1,5 bägare från Risifrutti® varje sekund.
  • Risifrutti® ökade sin försäljning från 3 till nästan 45 miljoner bägare på tio år (Källa: Procordia Food AB).
  • Risifrutti® är det varumärke som 40% av alla svenskar först nämner när de tänker på varumärken inom kategorin mellanmål (Källa: TNS Gallup)
  • två tredjedelar av alla Risifrutti®-inköp sker impulsivt.
  • Risifrutti® är Sveriges största, mest omtyckta och självklara mellanmål.

En liten macka...

En liten macka
...med smör, ost och tomat. Brödet heter "Varsågod", kommer från Skogaholm, innehåller 6,5 % kostfiber och är nyckelhålsmärkt!

Frukost

Frukost
-Fiberhavregrynsgröt
-Mellanmjölk
-Jordgubbar
-Sesamfrön
-Solroskärnor
-Psylliumfrön

En stadig frukost idag, eftersom jag var på ett Lunch-pass (medel) på Friskis!  =)

image178

Dagens träning

Idag har jag vart på ett 60-minuter långt Medel-pass på Friskis & Svettis. Det var ett pass jag aldrig har provat förut, så det var kul med något nytt! Musiken var riktigt bra, vilket jag tycker är jätteviktigt för att bli peppad och motiverad!

Tänk på att dricka mycket vatten under dagen, om du vet att du ska träna på eftermiddagen eller kvällen. Prestationsförmågan sjunker otroligt mycket om man inte har fått i sig tillräckligt mycket med vätska. Att dricka under eller precis innan passet är inte lika effektivt som om du sprider ut drickandet på hela dagen. Vi behöver få i oss 2-3 liter vätska per dygn och en del av vätskan får vi ju från det vi äter. Vi behöver alltså tillföra kroppen ungefär 1,5 - 2 liter vatten per dag. Om man tränar hårt behövs det mer!

image174                image175              

Ibland måste man unna sig...

Ibland m?ste man unna sig...

...lite tårta! Mmmmmums! =) Gott var det!

image169                                                                                              


                                         

Mellis

Mellis
Macka med smör, skinka, avokado och tomat! Mumsigt! =)

image167

Frukost

Frukost
-Lättfil
-Lättmusli
-Jordgubbar
-Solroskärnor
image165

Lite mellis

Lite mellis
En kopp te och Sesamkakor från Risenta. Det var första gången jag testade Risentas sesamkakor. Paketet kostar 3,50 kr och innehåller 4 stycken "kakor". Jag tyckte de var okej, varken mer eller mindre. Ganska smuliga, men annars inget fel på dem. De innehåller skalat sesamfrö, socker och glukos. Passar bra att äta direkt efter träningen eller om man till exempel är ute på stan och blir sugen på nåt!


       image162             

Träning!

Igår var jag på Friskis & Svettis och tränade Ki Box. Det var ett superbra pass på 90 minuter och idag har jag träningsverk i nästan hela kroppen! =) Först var det uppvärmning och styrka, sedan var man två och två - den ena höll i mitsar och den andra boxade och sparkade. Passet avslutades med quigong. Jätteroligt var det! :D     

Dagens lunch!

Dagens lunch!
-Färskpotatis
-Kasslergryta
-Vita bönor i tomatsås
-Tzatziki
-Tomater
-Morot
-Vita bönor
-Rödlök
-Gul lökMellis!

Mellis!

-Lättfil
-Lättmusli
-Björnbär
-Hallon
-Sesamfrön
-Psylliumfrön
-Linfrön

-Fullkornsbröd
-Smör
-Skinka
-Tomat
-Gurka

-Te                                

  image153                                                 

Lunch

Lunch
-Vanligt ris blandat med fullkornsris
-Lax
-Vitkål
-Morot
-Broccoli
-Gul lök
-Tomat
-Vita bönor i tomatsås

Dryck: Äppelcidervinäger utspädd med vatten

Fruktsallad!

Fruktsallad!

Mmm, den blev jättegod! =)

-Banan
-Apelsin
-Melon
-Vindruvor
-Russin
-Äpplen

                                                                                                  


                                  

Ett äpple om dagen...

Fruktstund!                                                                     

Lite påfyllning av päron och äpplen! =)
                                                                                                                            
Äpplen innehåller mycket fibrer och i skalet finns en stor mängd antioxidanter. Mycket av det nyttiga i äpplet sitter i skalet och att skala äpplet är som att ta bort hälften av allt det nyttiga, så låt gärna bli att skala det!

Päron har väldigt lågt glykemiskt index och ett högt näringsvärde!         


Middag

Middag
-Ris
-Fiskpanetter
-Vita bönor i tomatsås
-Morot
-Broccoli
-Rödlök
-Psylliumfrön

                                                                  
                                     
                  
                                                                                                                                   


Mellis!

Mellis!
-Lättfil
-Lättmusli
-Björnbär
-Valnötter

Jag kan verkligen rekommendera att ha björnbär i filen! Det är både nyttigt och gott! Björnbär innehåller otroligt mycket antioxidanter, fler än i t.ex jordgubbar, tranbär och hallon. De består också av C-vitamin, E-vitamin lykopen och lignaner. Lignaner tros kunna skydda mot cissa cancersjukdomar.
                                                              
                            

Macka + Mango

Macka + Mango

En ostmacka och lite mangobitar! Gott!

Mango
är jättegott! Den är full med vitaminer, antioxidanter, mineraler och fibrer! Blanda gärna mango i en smoothie, eller ät den som den är!


Sardinmacka!

Sardinmacka!
En smörgås med sardiner i tomatsås! Jättegott!
Sardiner är en av de bästa källorna till kalcium! Kalcium stärker skelettet, skyddar mot vissa cancerformer och underlättar viktminskning!

Grönsaksjuice

Gr?nsaksjuice
Denna grönsaksjuice innehåller tomatjuice, selleri, morot, citron, rödbetor, persilja, sallad och spenat. Den är inte speciellt god, men väldigt nyttig, speciellt för den som inte äter så mycket grönsaker!

Frukost

Frukost
-Lättfil
-Hallon
-Lättmusli
-Psylliumfrön


Hallon innehåller väldigt mycket fibrer, ungefär dubbelt så mycket som äpplen faktiskt! De innehåller också en stor mängd antioxidanter. Lakton är också ett ämne som finns i hallon, vilket kan öka fettförränningen!

    

Lite mellis!

Lite mellis!
Lättfil med hallon. Mums!