Feta- och rödbetsgratinerade laxkuber

Feta- och rödbetsgratinerade laxkuber

Ingredienser till 2 portioner

Ca 200 gram färska rödbetor

250 gram laxfilé

50 mager fetaost

Några kvistar färsk oregano eller 1 tsk torkad

Citronpeppar, salt och 1 msk olivolja

 

Gör så här

Koka rödbetorna i ca 20 minuter. Låt svalna lite, skala och skär i klyftor. Skär laxen i kuber. Lägg alltsammans i en ugnsfast form. Smula över fetaost, strö över oreganoblad (spara några till garnering), citronpeppar och eventuellt lite salt. Ringla över olivolja. Gratinera i ugnen i 150 grader i ca 10-20 minuter, beroende på hur genomstekt du vill ha fisken. Ta ut fisken, dekorera med lite extra oregano och servera!

 

Receptet kommer från Itrims Kokbok!



Kommentarer
Postat av: Pralin från matmedmera

Spännande! Röcbetor och lax har jag aldrig prövat

2012-04-01 @ 07:59:21
URL: http://www.matmedmera.eu
Postat av: Malin

Låter jättegott! Kombon fetaost + lax är ju gott, och fetaost + rödbetor så det här borde ju bli smarrigt :)

2012-04-01 @ 15:37:48
URL: http://getiton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback