Feta- och rödbetsgratinerade laxkuber
Ingredienser till 2 portioner
Ca 200 gram färska rödbetor
250 gram laxfilé
50 mager fetaost
Några kvistar färsk oregano eller 1 tsk torkad
Citronpeppar, salt och 1 msk olivolja
Gör så här
Koka rödbetorna i ca 20 minuter. Låt svalna lite, skala och skär i klyftor. Skär laxen i kuber. Lägg alltsammans i en ugnsfast form. Smula över fetaost, strö över oreganoblad (spara några till garnering), citronpeppar och eventuellt lite salt. Ringla över olivolja. Gratinera i ugnen i 150 grader i ca 10-20 minuter, beroende på hur genomstekt du vill ha fisken. Ta ut fisken, dekorera med lite extra oregano och servera!
Receptet kommer från Itrims Kokbok!
Spännande! Röcbetor och lax har jag aldrig prövat
Låter jättegott! Kombon fetaost + lax är ju gott, och fetaost + rödbetor så det här borde ju bli smarrigt :)