Nästan som glass...


Det här är ett lite nyttigare och jättegott alternativ till glass! Det var första gången som jag provade detta och jag tyckte att det var supergott! Det smakar precis som choklad- och bananglass! =)

För 1 portion behöver du...
♥ 1 fryst, skivad banan
♥ 1 msk kakao
♥ 1 msk honung
 
Gör så här:
Låt bananbitarna tina i ca 10 minuter. Mixa samman dem med kakaon och honungen till en glassliknande konsistens.


            


Matlåda


Som många andra studenter ägnar jag några veckor av sommaren åt att sommarjobba. Jag brukar ta med mig matlåda varje dag, eftersom det både är ekonomiskt och roligt att fixa sin egen mat istället för att köpa. För mig är grönsaker till lunchen ett måste, men eftersom de inte alltid är så goda att värma i mikron tillsammans med den "riktiga" maten, så brukar jag ta med en egen liten låda för grönsakerna. Idag blev det också en liten såslåda! =)

Lunchlåda: Lax, röd quinoa och gröna ärtor
Grönsakslåda: Grön paprika, avokado, tomater och broccoli
Såslåda: Gräddfil blandad med gräslök


Juice av granatäpple


Granatäpplet innehåller väldigt mycket nyttigheter, och är dessutom väldigt gott! =) Här har jag gjort en jättegod och läskande granatäppeljuice. Jag gröpte ur innehållet ur granatäpplet och mixade ihop. Sedan silade jag bort alla småkärnor! Enkelt, supernyttigt och gott! :D

Läs mer om granatäpplet HÄR och HÄR.

Tidigare inlägg med granatäpple i bloggen:
På gröten
Till laxen
I fruktsalladen


Mellanmål från AXA...


AXA har lanserat ett nytt "mellanmålskoncept": AXA Easy Meal.

• AXA Juicy - Smoothie i smakerna mango+ananas och äpple+röda bär.
• AXA Gritty - Drickgröt i smakerna tranbär och äpple+kanel.
• AXA Milky - Mjölkdryck i smakerna cappuccino och ananas+banan.

Smoothisarna tyckte jag var riktigt goda! Goda smaker och bra konsistens. Att det däremot skulle vara, som AXA skriver, "ett mättande mellanmål" tycker jag inte stämmer, utan för att bli mätt så måste nog de flesta komplettera med en smörgås eller så.

Drickgröten tyckte jag bara var konstig. Det känns helt fel att dricka gröt. Varken speciellt gott eller trevlig konsistens.

Mjölkdryckerna var goda, även om jag tycker att konsistensen var lite väl tjock. Cappuccinodrycken var jättegod, speciellt om man drack den riktigt kall!

En flaska kostar ca 17-18 kr.

Färgglad frukost!


♥ Fiberhavregrynsgröt kokad tillsammans med ca 0,5 dl blåbär
♥ Frukt: Kiwi, banan, nektarin, päron, mandarin, äpple
♥ Solrosfrön
                                

Skorptest!


Brandt har kommit med tre nya typer av miniskorpor som jag har provat...
♦ Fullkornsskorpor med mörk choklad
♦ Skorpor doppade i kokos
♦ Skorpor doppade i mörk choklad

Jag tycker att alla tre sorterna var goda! Min personliga favorit är den med kokossmak. Dock innehåller de en hel del socker, så jag tycker inte att man ska äta de alltför ofta. Man kan lätt luras av att de heter skorpor. Skorpor låter nyttigare än kakor, men jag tycker att dessa ska ses som just kakor. Men som sagt var de väldigt goda och den lilla storleken gör att de passar perfekt att ta med på picknicken eller till stranden! =)

Middag


- Svart pasta
- Skink- och champinjonsås
- Orange paprika

Det här var första gången jag testade svart pasta. Jag tyckte att den smakade precis som vanlig pasta. Fördelen är ju att den kan ge fina färgkombinationer på tallriken! =)

Lunch


- Fläskkotlett
- Färskpotatis
- Sockerärtor
- Majs
- Broccoli
- Gröna ärtor
- Gul lök
- Brunsås

Musli

AXA har kommit med 2 nya muslisorter som jag precis har provat; AXA f-musli Premium, med smakerna Grace och Glorious. Båda innehåller 60 % frukt. Grace innehåller fiberhavregryn, torkade bananbitar, russin, solrosfrön, rostade kornflingor, blåbär och hallon. Glorious innehåller rostade hasselnötter, dadlar, pumpafrön, russin, banan och ananas.  En förpackning kostar ca 32 kr ute i butikerna.

Jag gillar verkligen de här nya muslisorterna! De innehåller mycket goda och spännande ingredienser. 60 % frukt gör självklart att energiinnehållet blir lite högre än för vanlig basmusli, men detta behöver ju inte vara något direkt negativt. Ingredienser som dadlar, blåbär, ananas, pumpafrönhasselnötter och hallon gör det till en lite lyxigare musli och jag kommer nog att köpa dessa lite då och då i fortsättningen! =)


- Lättfil
- Musli från AXA (En blandning av Grace och Glorious)
- Björnbär



Rabarberpaj och tentaplugg



Uppehållet på bloggen beror på att jag i fredags hade en jättestor fysiologitenta, så mycket tid har lagts på plugg om hjärtat, hjärnan, nervsystemet, hormoner, mag-tarmkanalen, smaksinnet och så vidare, som en dietist måste ha koll på! =) Nu har jag 1 veckas fältstudier/praktik på ett sjukhus. Det innebär att jag följer med en dietist för att få en inblick i hur en vanlig vecka kan se ut för en dietist. Det är jättespännande! Nu ska jag dock försöka uppdatera bloggen lite oftare! =)

Efter allt tentaplugg så unnade vi oss lite rabarberpaj ;) Jag kan verkligen rekommendera detta recept, det blev verkligen en supergod paj! :D

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
150 gram smält smör
8-10 dl rabarber

Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader. Hacka rabarbern i små bitar. Låt de koka i någon minut (gärna tillsammans med lite socker) så att de blir lite mjuka. Blanda samman alla torra ingredienser. Rör sedan ner det smälta smöret. Tryck ut degen i en pajform. Fördela rabarbern över degen. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter.

Servera med glass eller vaniljsås! :D