Rabarberpaj och tentaplugg

Uppehållet på bloggen beror på att jag i fredags hade en jättestor fysiologitenta, så mycket tid har lagts på plugg om hjärtat, hjärnan, nervsystemet, hormoner, mag-tarmkanalen, smaksinnet och så vidare, som en dietist måste ha koll på! =) Nu har jag 1 veckas fältstudier/praktik på ett sjukhus. Det innebär att jag följer med en dietist för att få en inblick i hur en vanlig vecka kan se ut för en dietist. Det är jättespännande! Nu ska jag dock försöka uppdatera bloggen lite oftare! =)
Efter allt tentaplugg så unnade vi oss lite rabarberpaj ;) Jag kan verkligen rekommendera detta recept, det blev verkligen en supergod paj! :D
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
150 gram smält smör
8-10 dl rabarber
Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader. Hacka rabarbern i små bitar. Låt de koka i någon minut (gärna tillsammans med lite socker) så att de blir lite mjuka. Blanda samman alla torra ingredienser. Rör sedan ner det smälta smöret. Tryck ut degen i en pajform. Fördela rabarbern över degen. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med glass eller vaniljsås! :D
Har precis gjort ett sånt prov, pluggar nämligen till hälsovägledare och kanske ska fortsätta med en dietist efteråt; http://www.skvadern.nu/ky/ där finns utbildningen :) Rolig blogg iaf, vet inte alls hur jag hittade den men! MVH Erika K
Oh, så mumsigt :)
kram
Rabarber är ju så himla gott! :) Hoppas det gick bra på tentan och att du får en givande praktikvecka!
Hur gick tentan? Kom ihåg att den var mastig!
Vilken skola pluggar du på? Och vad heter programmet/kursen? Mkt intresserad av att själv läsa till dietist.
Låter roligt! Vart är det du läser din utbildning? Hur många år är den på`?
Undrar för jag vill också läsa till dietist nämligen:).
mums- den ser jättegod ut! precis vad som behövs efter en jobbig tenta :-)
Tack!
Pajen ser inte helt fel ut heller! =)
Kan man byta ut vetemjöl mot dinkel och socker mot honung?? Så att den blir ngt nyttigare? ;)
Pia - Ja, sockret går jättebra att byta ut mot honung! :) gällande dinkel så kan jag tyvärr inte svara på om det fungerar.. Kanske något att prova på! :)
Rabarber.. Måste göra en paj snart.. jättegott:-) Fin flaggdag till dig/Pialotta
Mmmm jag som bakat idag, blev redan inspirerad att baka igen då jag såg det här receptet! Bakoman & kakoman ;)
Ha en riktigt härlig lördag!
Hej!
Välkommen tillbaka till livet efter tentapluggandet - har saknat dina trevliga inlägg på bloggen!
Rabarberpaj är alltid lika fantastiskt gott!
Hälsningar Mamma Mat