Egen musli



På Hemköp kan man ju plocka ihop sin egen musli. Det kostar 79 kr/kg och man kan välja bland torkad frukt, olika sorters frön och gryn, torkade bär, russin, kokosflingor mm. En jättebra idé tycker jag! Så här blev min blandning... Gott!


Frukt!

Så här ser fruktfatet ut för tillfället... Gott! :D



Äpplen
Päron
Mandariner
Banan
Sharonfrukter
Mango
Plommon
Galiamelon


Brödbak

   

Ingredienser till 2 bröd:
1 l filmjölk
3 dl rågkross
8 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
2,5 dl mörk sirap
3 tsk bakpulver
3 rivna morötter
5 msk lingonsylt
5 msk bikarbonat
1 msk malda brödkryddor
4 tsk salt


Gör så här:
Dag 1 - Blanda filmjölk och rågkross och låt det stå i kylen till nästa dag.

Dag 2 - Sätt ugnen på 150° C. Blanda ihop de övriga ingredienserna och rör ner det i fil-och rågkrossblandningen. Blanda väl. Fördela degen i 2 smorda brödformar. Ställ in ugnen (150°) i ca 2 timmar.

Blir ett gott, saftigt och nyttigt bröd! :D


Pizzasallad



Finhacka, strimla eller hyvla vitkålen med en osthyvel. Blanda olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar och häll över vitkålen. Jag blandade även i salladskrydda. Det är svårt att veta hur mycket av respektive ingrediens man ska ha i, så därför är det viktigt att smaka av! För att få min pizzasallad lika mjuk som "riktig" pizzasallad så kramade/knådade jag den med händerna. Mmmmums!