lussebullar med vaniljkesella!


Receptet finns hos Allt om Mat.

De blev riktigt saftiga och goda! =)

Juice


Arla har kommit med tre nya God Morgon Juicer. Nu har jag testat en av dem;
Nypressad Valencia, med smak av apelsin och hallon.
Jag tycker att det var en riktigt god juice! Den smakar väldigt mycket hallon, vilket är gott. Dock var den lite väl sur, vilket drar ner betyget lite. Ute i affären kostar juicen ca 27,50 kronor, vilket är dyrt för 1 liter. Men jag tycker nog att man kan kosta på sig att köpa juicen någon gång ibland, eftersom den är så god! =)

Godaste fisksoppan!


Detta recept hittade jag på bloggen Maten är klar. Det verkade så gott, så jag var tvungen att testa... Och den var verkligen jättegod! :D Jag har endast gjort några små ändringar i receptet.

Ingredienser
300 gram tärnad fisk (jag använde sej)
250 gram valfria grönsaker
En burk kokosmjölk
2 tsk curry
1 tsk salt
1 tärning grönsaksbuljong

Gör så här
Koka upp kokosmjölk. Häll ner buljong och kryddor, rör om ordentligt. Lägg ner fisk och grönsaker. Småkoka i ca 10-15 minuter. Kolla om fisken är klar. Servera!

Som sagt är det ursprungliga receptet taget från Maten är klar!  =)

De flesta svenskar äter för lite fisk. Detta är synd, eftersom fisk är otroligt nyttigt för oss! Helst ska man äta fisk 2-3 gånger i veckan. Fisk är näringstät mat, vilket innebär att det innehåller mycket näring per kalori. Fisk är rikt på bland annat D-vitamin, jod och selen och är en utmärkt proteinkälla. Fet fisk (exempelvis lax, sill, strömming och makrill) är rik på de nyttiga omega-3-fettsyrorna. Dessa kan bland annat minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Ät fisk ofta - gärna tre gånger i veckan!

Lunch


♥ Omelett gjord på 2 ägg, 1 msk matlagningsgrädde, 2 msk krossade tomater, 3 msk svarta bönor, kryddor (svartpeppar, spiskummin och salt)
♥ En blandad sallad
♥ Sweet chili-sås och turkisk yoghurt
♥ En apelsin

Middag


- Fullkornsmakaroner
- Ugnsbakad lax
- En klick turkisk yoghurt
- Champinjoner, tomater och gul lök. Vinegrette: Vitvinsvinäger, olivilja, vitlök och grekisk salladskrydda

Daal


Idag provade jag ett recept från tidningen Buffé: Daal - en indisk linsgryta. Jag kan verkligen rekommendera den! =)

Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
250 gram torkade röda linser (3 dl)
2,5 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 tomater
1 påse babyspenat (70 gram)
1 kruka koriander
Salt och svartpeppar
(För att göra rätten lite matigare la jag till lite hackad falukorv. Jag hade även i champinjoner)

Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt med kryddorna i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt linser, vatten, buljongtärning och kokosmjölk. Låt det sjuda utan lock i ca 10 min.
Hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med spenaten. Låt det sjuda ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar. Riv i den färska koriandern.

Jag åt detta tillsammans med en klick turkisk yoghurt och en brödbit.

Mums!