Pajer!

Paj är en bra maträtt tycker jag. Man kan variera både pajbotten och fyllningen hur mycket som helst, det kan bli en riktigt billig måltid, det går relativt fort att laga och det är den perfekta rätten om man ska rensa kylskåpet! =) Här kommer lite pajinspiration...

                                          MATPAJER

Recept


Recept




Recept




Recept


Recept




                                             EFTERRÄTTSPAJER



Recept




Recept




Recept

Jag har inte publicerat receptet på den här ananaspajen förut,
så här kommer det:

Ingredienser till 1 ananaspaj

Pajbotten
150 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 gram krossad ananas

Gör så här
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Servera gärna med vaniljglass!


Kommentarer
Postat av: Helena Ljunggren

Mums, rabarberpajen fick mig att drömma bort till sommarens ljumma kvällar :)

2010-03-01 @ 09:33:03
URL: http://helenaljunggren.com/
Postat av: Karin

Grönsakspajen med keso och kyckling-curry lät toppengoda:D

2010-03-01 @ 10:02:47
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Jens

Rabarberpajen är typ den godaste någonsin!

2010-03-01 @ 22:53:08
Postat av: Ida

Ananaspajen är en favorit hos mig. Den görs ofta! Sååå otroligt god! T o m en vän som inte tycker om ananas gillade den. Det är bra betyg! :)

2010-03-02 @ 04:08:59
URL: http://idasvedlundstahl.blogg.se/
Postat av: Mirran

Kan man använda vad som helst i en paj? Blåbärspaj, äppelpaj..., men bananpaj??

2010-03-02 @ 07:59:30
Postat av: Filibabba

Jens - Jag vet, rabarberpajen var hur god som helst! :D



Mirran - Det blir säkert gott att ha banan i paj.

2010-03-02 @ 08:25:28
URL: http://filibabba.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback