Paj

Fräsch och god citruspaj med lime och citron
Igår hade vi tenta och för att fira att den var avklarad, och för att vi nu är helt lediga i 4 dagar, träffades ett gäng från klassen igår hemma hos Helena för en riktig Paj-tenta-fest! :D Alla bakade varsin paj och tog med sig, så det blev en hel del paj, haha! Jag gjorde 2 stycken efterrättspajer - Citruspaj och ananaspaj. Här är receptet på citruspajen... (Grundreceptet kommer från Arla, men jag gick efter ett lite omgjort recept som jag hittade hos Victoria).
Ingredienser till 1 paj
Pajbotten
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula
Fyllning
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron
Garnering och servering
1 skivad lime
1 msk florsocker
Glass eller grädde
Gör så här
Låt smöret bli rumsvarmt och rör ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden lätt och blanda i den. Rör i resten av ingredienserna och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen, 200 C i ca 30 min. Låt kallna i kylen i några timmar. Sikta över florsocker och garnera med limeskivor. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Kommentarer
Postat av: Helena
Den var jättegod!! :) Nästa gång jag går ut ska jag dock inte äta sååå mycket... haha blev lite opepp mot slutet.
Postat av: Mirran
Citruspaj låter gott.
Postat av: tilda
Hej!!
jag har missat din blogg! va kul! :)
hoppas allt är bra!! kram på dig!
Postat av: Julia Knapp
Hej! Gud vad gott det där ser ut, mmhmm..!
Jag har en liten fråga som jag inte har lyckats få tag på något svar kring, du kanske kan hjälpa mig? Det är angående Philadelphia-ost, är det bra/okej att äta eller är det lika dåligt/onyttigt som mycket annat pålägg?
Jag brukar äta Philadelphia Light, och ibland för att festa till det till lunch med kallrökt lax på. Någonting som jag kan fortsätta med? Äter grovbröd fullkorn.
Skulle vara jättetacksam för svar!
Ha det så bra!
Postat av: Jessica
Pajen låter alldeles underbart god!
Trackback