Ett smart drag...


Det ser mörkt ut för den ljusa chokladen

Mörk choklad blir allt populärare, och det kommer rapporter lite då och då om hur nyttigt det är. Något jag tycker är lite konstigt är att många idag ser mörk choklad som någon slags hälsokost. Visst, det innehåller en del antioxidanter och man kanske kan säga att det är ett bättre val än ljus choklad, men även den mörka chokladen innehåller väldigt mycket socker. Jag har sett att de säljer mörk choklad på Apoteket, och förstår inte varför. Hur som helst - nu har Marabou lanserat en Aladdinask med enbart mörk choklad, något jag tycker är kul! Jag kommer absolut att köpa den i jul (eller kanske innan jul). Jag tror att det är ett smart drag av Marabou, eftersom mörk choklad är så populärt!


Kommentarer
Postat av: emelie

den kommer jag också köpa. utan tvekan!

2011-10-13 @ 08:50:52
URL: http://emsiiiis.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Förr var jag typ bläää mörk choklad, men nu är jag ett litet freak som äter det varje dag :) Så jag skall nog köpa denna!



Sedan så hoppas jag att du har det bra i sthlm och trivs på ditt jobb (men det verkar du göra). Kram

2011-10-13 @ 08:53:51
URL: http://somethingaboutcats.blogg.se/
Postat av: Smurvelmurvelsmurfen

Åh! glad laktosintolerant

2011-10-13 @ 09:04:08
URL: http://smurvelmurvelsmurfen.blogg.se/
Postat av: Smurvelmurvelsmurfen

..Med förhoppning om att det iaf finns Någon där som går att äta då :P

2011-10-13 @ 09:04:49
URL: http://smurvelmurvelsmurfen.blogg.se/
Postat av: Katarina

Vad roligt! Mörk choklad är gott!

2011-10-13 @ 09:31:44
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: nathalie

Mörk choklad är mycket godare även enligt mig! :) Kommer definitivt köpa denna även jag :)

2011-10-13 @ 09:33:05
URL: http://cookieetime.blogg.se/
Postat av: Maria Liljeqvist

På apoteket?? Hmm, det känns inte helt rätt. I så fall borde dom börja sälja kaffe och rödvin där också, eller?

2011-10-13 @ 09:57:48
URL: http://www.mariahpizzapiraya.blogspot.com/
Postat av: Karin

Jag tror det blir toppen! Men jag tror ändå att den blandade kommer att förtsätta vara min favorit :)

2011-10-13 @ 10:21:27
URL: http://mysigkudde.blogg.se/
Postat av: Helena

I vår låda hade alla ljusa blivit tagna först ;P

2011-10-13 @ 16:37:49
URL: http://matresan.blogg.se/
Postat av: Tess

Mums! Såg den idag, såg jätte god ut!

2011-10-13 @ 21:11:22
URL: http://theresiast.blogg.se/
Postat av: Julia

Gud vad kul! Jag älskar ju mörk choklad! Detta ska jag verkligen köpa till jul!

2011-10-13 @ 21:16:42
Postat av: Emelie

Härligt :D

2011-10-13 @ 23:37:40
URL: http://emelieida.spotlife.se
Postat av: carolina

Spännande! Alltid roligt med nyheter. Dock är jag inte så förtjust i alladin/paradis-smakar mest smör eller sockertycker jag :-(

2011-10-14 @ 11:41:48
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: emme

fin blogg :)

2011-10-14 @ 12:29:32
URL: http://frillanochemme.blogg.se/
Postat av: Amanda

Många chokladsorter som kallas Mörk choklad är inte mörka utan innehåller som sagt ganska mycket socker, men sen finns det ju väldigt många alternativ som inte alls innehåller mycket socker, t.ex. 80%-90% chokladkakor. Låter ju ganska äckligt kanske, men jag är väldigt van vid det så tycker det är jättegott :) Man vänjer sig vid det mörka!

2011-10-15 @ 14:10:03
Postat av: Anonym

Vet inte om just här är rätt ställe att skriva detta på, men du är ju trots allt dietist? :) Så testar iaf.



(Nu kanske du inte ens orkar läsa allt detta, och det behöver du absolut inte göra, har all förståelse för det.)



Okej. Jag är tjej, 16 år. För cirka ett år sen (Åh gud, haha) så kunde jag helt plötsligt en dag inte känna mättnad. Jag tänkte att det går säkert bort om 2-3 dagar, har nämligen hänt att jag haft så 2 dagar sådär innan nån gång, men sen har de försvunnit.



Iallafall, det försvann aldrig. Till en början åt jag massor, för jag tänkte att jag kanske växte (Inte mig emot, är smal, 162 cm, och vill hemskt gärna att mina bröst ska växa haha) Men men dagarna gick, jag åt fortvarande massor, eftersom jag aldrig blev mätt.



Under denna period gick jag i 9an, eller nej, men jag skulle egentligen gjort det. Men av personliga skäl så gick jag inte i skolan. Alltså var jag hemma, själv, på dagarna. Och jag kunde fortvarande inte känna mättnad, så det började med att jag åt massor på morgonen (hade sån stor aptit) så magen blev alldeles uppsvälld. Stor som en gravid mage. Fortvarande då hade jag värdens aptit. Detta var självklart inte kul.



Slutade med att jag gick upp ett par kg i vikt. Det var då jag insåg att detta är ju inte normalt. Att äta och äta och få en jätte uppblåst mage med fortvarande värdens aptit, nej, inte normalt. Så då började jag sluta äta så mycket tills jag var på min normalvikt igen.



Och under denna tiden, så kunde jag känna hunger, och inte hunger. Blev aldrig mätt, men jag körde då med att jag åt tills hungern var borta. Sen åt jag igen när jag var hungrig, och ja, åt alltid tills hungern var borta men inte mer. Detta funkade rätt bra.



Tills..... Jag började känna hunger hela tiden. Okej, i början då trodde jag, smart som jag är (ironi på den) att jag behövde all denna födan eftersom jag hade ju hela tiden innan kunnat äta bort hungern. Så då gick jag med en mage som liknade en hög gravid kvinnas i ett tag. Eftersom jag åt otroliga mängder. Tills den dag jag insåg att det inte var normalt att äta tills man mår illa, men fortvarande känna hunger. Kan tillägga att jag gick till vårdcentralen osv för jag trodde att uppblåsta (extremt uppblåsta) magen berodde på något annat än att jag åt förfärligt mycket? Vet inte vad jag tänkte med riktigt.



Så då började jag äta normalt igen dårå. Ballongmagen försvann såklart och nu sitter jag här. Fortvarande konstant mer eller mindre hungrig. Kan absolut inte känna mättnad. Så ja, mår väll inte sådär jättebra. Blir deprimerad osv av detta.. Men vägrar äta mer än normalt, och då blire lätt att det blir lite mindre istället. Vilket inte är kul för då känns det som mina redan små bröst försvinner. (Haha kanske är lite töntig som nämner dehär med brösten men jaja)



Iallafall.. Nu har jag sökt runt lite och jag har kommit fram till att jag måste lida av brist på Leptin. (Hormonet som reglerar så man känner mättnad vad jag har förstått) Har läst att det är väldigt ovanligt och att typ främst folk med fetma lider av det? Hur kommer det sig att detta har drabbat mig då? Och huuur får jag tillbaka dessa hormon? Vad ska jag göra för att mina hunger & mättnadskänslor ska börja fungera normalt? Vet inte vad jag ska ta mig till.



Och när jag blir deprimerad så blir mina främsta symptom automatiskt kraftig svaghet & trötthet. Och det är jättejobbigt. Kan ju länka några länkar där jag läst om dehär med Leptin osv.



http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1937



http://www.lakartidningen.se/store/articlepdf/7/7652/2863_2865.pdf

2011-10-15 @ 23:41:16
Postat av: Anonym

undrar samma som anonyma däröver.



Sen undrar jag hur du anser att en underviktig (anorektiker) ska äta?

2011-10-16 @ 12:27:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback