Citruspaj
Den här goda citruspajen har jag gjort en gång tidigare. I helgen bakade jag den igen! Jag kan verkligen rekommendera den här pajen... Den är söt, men samtidigt syrlig och fräsch! Servera den gärna med vaniljglass eller grädde.
Ingredienser till 1 paj
Pajbotten
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula
Fyllning
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron
Garnering och servering
1 skivad lime
1 msk florsocker
Glass eller grädde
Gör så här
Låt smöret bli rumsvarmt och rör ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden lätt och blanda i den. Rör i resten av ingredienserna och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen, 200 C i ca 30 min. Låt kallna i kylen i några timmar. Sikta över florsocker och garnera med limeskivor. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Det låter fantastiskt gott! Kommer inte ihåg om jag sparade receptet förra gången, annars får jag göra det nu :)
vad gott det set ut :D allt på din blogg ser förresten jätte gott ut :D
Jag är väldigt förtjust i bakverk som innehåller både sötma och syrlighet! Kanske får testa att baka denna. Den såg mycket god ut! :)
Ser verkligen kanongott ut! Älskar både lime och citron så detta ska jag testa :)
Åh det här ser jättegott ut! Älskar citron. Funderar på om man skulle kunna slänga ner lite ingefära och nötter... Mmmm... ;)