Jordnötssmör, är det verkligen något att ha?
Det känns som att ganska många matbloggare tycker om jordnötssmör. Det dyker upp inlägg om detta livsmedel lite då och då i matbloggsvärlden. Fram tills för några dagar sedan hade jag bara ätit det vid ett tillfälle, när jag var i USA. Jag minns att jag inte tyckte att det var speciellt gott och att det fastnade i munnen så att det var svårt att prata, haha! Förra veckan testade jag igen. Tyvärr fick jag ungefär samma intryck nu som första gången jag testade. Den här gången hade jag jordnöttsmöret till fattiga riddare. Det var i och för sig helt okej och det passade ganska bra ihop. Tillsammans med banan gick det ännu bättre. Smaken var helt okej, men konsistensen är ju så jobbig! Som sagt tyckte jag att det passade rätt så bra till fattiga riddare, och jag tänka mig att det kan vara gott till pannkakor, men jag skulle inte vilja ha det på en macka!
Den här sorten provade jag
Kolla in Helenas jordnötssmörtest här och hennes tankar om jordnötssmör här.
Mikaela, som älskar jordnötssmör, var nog den som fick mig att bli extra sugen på att prova igen.
Nä, jag kan inte heller med jordnötssmör. Tycker smaken är så konstig + att jag blir väääldigt torr och sträv i munnen.
Man ska ha en dubbelmacka med jordnötssmör, nutella, banan och lite cashewnötter i ;) Eller bara jordnötssmör och massor med nutella ;)
Vill bara säga att efter jag har läst igenom din blogg är jag nu ÄNNU mer sugen på en dietistutbildning! Bestämde mig för det när jag gick i åttan-nian någon gång, men nu LÄNGTAR jag verkligen till hösten! Hoppas hoppas jag kommer in... och TACK för en grym blogg!
Det är det bästa som finns att ha på mackan ju :D
aldrig ätit :)
Har aldrig testat på smörgås, är mer intresserad av det i bakverk, hehe ;)
Du borde testa skippy. denna sorten som du provat, fastnar extra mkt i munnen :p
Jag blev så glad när jag hittade det där jordnötsssmöret på ICA Maxi stormarknad, helt utan socker och tillsatser :) Det har hängt med mig som favorit i ett par år nu, använder det mest i matlagning dock, och i sparsamma mängder :)
Tack för en jättefin blogg! Jag har följt den länge och tycker att det är spännande att läsa om mat och få tips. Du skriver väldigt bra och tydligt och allt du lagar ser så gott ut. :)
Jag har en fråga till dig: Har du tips på ägg-rätter?
Jag är student och tänker mycket på ekonomin.:) Tack på förhand!
Jordnötssmör, mums! På macka tillsammans med äpple är det jättegott, eller bara bre på äppelskivor. Men mackor med jorsnötssmör och sylt slår det mesta!
ÄLSKAR jordnötssmör!
Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar det eller inte... :)
Tänk på att alla jordnötter innehåller mögelgiftet aflatoxin. Inte särskilt nyttigt med jordnötter av den anledningen.