Rötmånad

Rötmånaden är en period som sträcker sig ungefär från slutet av juli till slutet av augusti varje år. Under denna period är luften ofta fuktig och varm, vilket gör att bakterier och mögel sprids lättare än vanligt. Detta leder till att maten fortare blir dålig och att vi människor lättare drabbas av matförgiftning. Under rötmånaden är det alltså extra viktigt att förvara, förpacka och tillaga maten noggrant och på rätt sätt.

På Livsmedelverkets hemsida får man tips på hur man bäst tar hand om maten under rötmånaden!


Kommentarer
Postat av: Jannica

Rötmånad är inge roligt :/

2011-07-20 @ 12:35:57
URL: http://jannicaaenneby.blogg.se/
Postat av: emma

tack bra inlägg!

2011-07-23 @ 23:15:27
URL: http://emmalona.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback