Brödbak!


Ingredienser till 1 limpa

25 gram jäst
0,5 dl fingervarmt vatten
0,5 dl olivolja
2 tsk salt
1 msk honung
1 dl hela linfön
1 dl krossade linfrön
0,5 dl pumpakärnor
1 dl naturell lättyoghurt
1,5 dl minimjölk
1 dl rågmjöl
Ca 6-8 dl vetemjöl

Gör så här
Smula ner jästen i det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Rör ner olja, salt, honung, linfrö, pumpakärnor, yoghurt och mjölk. Blanda om noga. Ha i råg- och vetemjölet. Knåda noga tills du får en fin deg som släpper från bunken. Låt den jäsa i ca 1 timme. Ta upp degen ur bunken och forma den till en limpa. Lägg den i en brödform och låt jäsa ytterligare ca 20 minuter. Grädda i ugnen; 175 grader i ca 30-35 minuter.


Näringsberäkning
100 gram av detta bröd innehåller
294 kcal (kilokalorier)
10,1 gram protein
12,1 gram fett
35,9 gram kolhydrater

Att energiinnehållet i detta bröd blir lite högre, om man jämför med till exempel detta bröd, beror främst på mängden fett. Den största andelen fett i detta bröd kommer från linfrönen, olivoljan och pumpakärnorna. Dock är fettet i dessa livsmedel bra och nyttigt fett!

Sammanfattningsvis så blev detta bröd mycket gott och saftigt och dessutom enligt mig nyttigt och mättande!

Kommentarer
Postat av: Helena

Vad snyggt det blev! Vi ses alldeles strax i skolan :)

2009-10-12 @ 08:16:15
URL: http://matresan.blogg.se/
Postat av: mirran

Gott med hembakat!

2009-10-12 @ 08:17:09
Postat av: Jessica

Mums, vad gott brödet ser ut, borde verkligen ta mig i kragen igen så jag får bakat lite bröd, så mycket godare med hemmmabakat.



Ha det bra!

2009-10-12 @ 10:50:45
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: filip

ser trevligt ut.

2009-10-22 @ 20:45:18
URL: http://filipsdelikatess.blogg.se/
Postat av: madde

hej! tänkte höra hur du räknar ut näringsvärden i bröden du bakar? Har du något speciellt program till det? måste även säga att jag gillar din blogg skarpt!

2010-02-17 @ 21:26:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback