Omega-3!

Fet fisk som makrill, sill och lax och annan mat som till exempel nötter, linfrön, linfröolja, rapsolja, gröna bladgrönsaker, soja, och skaldjur innehåller Omega-3-fettsyror. Omega-3 är viktigt för oss alla! Det förebygger hjärt- och kärlsjuksdomar och om man får i sig för lite Omega-3 kan risken för nedstämdhet och humörsvängningar öka. Omega-3-fettsyror kan lindra inflammatoriska sjukdomar, ögonsjukdomar, blodproppar, senil demens, åderförkalkning och ojämn hjärtrytm. Den kan även sänka blodtrycket och öka blodcirkulationen. Omega-3 är även bra för huden, torr hårbotten och mjäll. Tillskott av omega-3-fettsyror har också visat sig kunna lindra inlärningssvårigheter, dyslexi, koncentrationssvårigheter och ADHD. Man tror även att det kan förebygga mensvärk och migrän!
Man brukar rekommendera folk att äta ungefär 3 portioner fet fisk i veckan. Fast om man äter mycket annan mat med Omega-3-fettsyror kan man ju minska på just fisken, om man vill det. Kosttillskott och naturläkemedel med Omega-3-fettsyror kan man köpa om man känner att man inte får i sig tillräckligt genom kosten.
Omega-3 är alltså dundernyttigt och bra på väldigt många olika sätt!



Nötter Skaldjur Linfrön
Kommentarer
Postat av: Maria...
WOW!!!
Vilken jättebra blogg!...har fått massa bra tips och ideer, ska gå in varje dag och läsa.
Maria
Postat av: Ellis
Kan du inte tipsa om några bra(fettsnåla) såser?
Postat av: herr G
Det finns mycket forskning som visar på de positiva effekterna av omega 3, bland annat barn med koncentrationssvårighter!
Trackback