Laxbiff med sesamfrön och het mangosalsa
Laxbiff med sesamfrön och het mangosalsa
TilIngredienser
Till biffarna
200 gram lax
1 litet ägg
Ev 2 krm sesamolja
2 msk sojamjöl
Ev en halv chilifrukt
Sesamfrön till panering
Olja till stekning
Till salsan
2 tomater
En halv rödlök
1 avokado
En halv röd chilifrukt
125 gram mango (fryst eller färsk)
2 msk rapsolja
En halv lime
Salt och peppar
Till servering
Ruccolasallad och en halv lime
Gör så här
Börja med salsan. Klyfta tomaterna och skär ut innanmätet. Spara detta i en skål. Skär tomaterna i fina tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Skala och tärna avokadon. Strimla chilin. Vänd ihop rödlök, tomat, avokado, chili och mango. Vispa ihop innanmätet från tomaterna, olja, limesaft, 1 krm salt och 1 krm peppar. Vänd ihop dressingen med det tärnade.
Skär den kalla laxen i kuber och kör några sekunder i matberedare med ägg och sesamolja. Tillsätt sojamjöl, 2 krm salt, 2 krm peppar och ev finhackad chili. Forma till biffar och vänd isesamfrö. Stek i olja, 3-4 minuter på varje sida.
Servera laxbiffarna på en bädd av ruccola med mangosalsan till.
Receptet kommer från Itrims Kokbok.
mums! måste provas!!!
Åh vad fräscht å gott!
Laxfärs som biff blir verkligen väldigt gott och jag kan tänka mig att det passar utmärkt med hetta och sötma till! Kanske färsk koriander också, om man gillar det.
Åh det där ser supergott ut! Funderar på att göra det i helgen! :)
Mumsigt. Har aldrig testat laxfärs, lax är ju mumsigast som det är helt enkelt.
Kolla gärna in min lilla fotoblogg & lämna en ärlig kommentar.
Åh vad fräscht och gott! Ska äta lax med räk/mangosalsa i helgen faktiskt!
Laxbiffar är ju en riktig höjdare!!
Kika gärna in hos mig om du får tid över.
Kram victoria
Jag har tänkt att prova på mangosalsa ett tag nu, det låter ju så gott. Vad tyckte du om det?
Vilket gott recept. Tänkte låna det till min blogg om det går bra?