Krämig potatisgratäng med en touch av Västerbottenost

Potatisgratäng med västerbottenost

Ingredienser till ca 6 portioner

1 kilo mjölig potatis

4 dl mjölk

4 dl grädde

1 stor gul lök

3 klyftor vitlök

2 dl riven västerbottenost

Flytande margarin

Salt och peppar

 

Gör så här

Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Hacka löken och krossa vitlöksklyftorna. Fräs lök och vitlök lite flytande margarin. Häll i grädden och mjölken och låt mjölkblandningen koka upp. Lägg i den skivade potatisen och salta och peppra rikligt. Potatis drar åt sig mycket salt. Koka potatisen tills stärkelsen har lösts ut och blandningen har blivit tjock och krämig. Häll upp i en ugnsfast form och låt stå i ugnen i 180 grader, i ca 40 minuter.


Kommentarer
Postat av: Annas Gröna Kök

Gjorde en med chevré i veckan men det här verkar ju ännu godare :)

2012-01-27 @ 12:44:02
URL: http://annasgronakok.wordpress.com/
Postat av: Elin

Fy fan vad det är skönt att fly till den här bloggen när diverse matdebatter härjar överallt. Varför gör man vissa matvaror till farliga? Är det inte balans det handlar om? Jag menar, äter man 16 apelsiner mår man inte bra. Äter man kött flera gånger om dan mår man inte bra. Dricker man sju mjölkförpackningar på en dag mår man inte bra.

Blir så trött på att dagens matdebatter alltid ska dela människor i två läger.



Tur att det finns bloggare som du som främjar matglädje framför förbud och som förespråkar balans i kosthållningen istället för att göra matvaror till farliga/inte farliga.

2012-01-27 @ 16:19:45
Postat av: Linda

Den såg ju farligt god ut! :D

2012-01-28 @ 11:28:56
URL: http://itsonlyinthehead.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback