Broccoli- och fetaostpaj
Här kommer receptet på broccoli- och fetaostpajen som
jag skrev om för ett tag sedan...
Till en ganska stor paj
Pajskal
1 burk kesella
75 g margarin
5 dl vetemjöl
Fyllning
1 kg broccoli
1 dm purjolök
1 röd paprika
2 förpackningar cremé fraiche
200 g fetaost
Salt och peppar
Riven ost
Gör så här
Blanda samman kesella, margarin och vetemjöl till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Låt den stå i kylen i ca 30 minuter. Nagga sedan skalet med en gaffel och förgrädda det i några minuter på ca 200 grader i mitten av ugnen.
Skär broccolin, purjolöken och paprikan i mindre bitar. Rör ihop creme fraiche och fetaost till en krämig massa och tillsätt salt och peppar.
Fyll pajskalet med grönsakerna och täck dem med fetaost- och creme fraicheblandningen. Strö över riven ost och grädda sedan i ugnen, 200 grader i ca 30 minuter.
det lät verkligen gott!
Oj! Kom på efter jag länkat dig från min FB-sida att jag kanske borde frågat FÖRE... Är det OK eller ska jag ta bort det??? Måste även säga att din blogg är min räddare i nöden när matfantasin briser. Hittar alltid roliga och goda kvällsmatsalternativ.
Men guuud så gott det såg ut! Kanske får bli det där ikväll! ;)