Bärpaj
Här kommer receptet på hallon- och blåbärspajen som jag
skrev om för ett tag sedan...
Ingredienser till 1 paj
Pajskal
200 gram vetemjöl
100 gram smör eller margarin
2 msk socker
2 msk vatten
Fyllning
5 dl bär
2 dl socker
2 msk potatismjöl
Gör så här
Hacka ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt lite vatten tills degen känns smidig. Tryck ut degen i en pajform och häll i bären. Blanda socker och potatismjöl och strö över bären. Grädda pajen i mitten av ugnen, i 180 grader i cirka 30 minuter. Servera med till exempel vaniljglass, grädde, vaniljkesella eller vaniljsås.
Kommentarer
Postat av: Malin
Paj är alltid lika gott, med mycket vaniljsås/-visp :D
Postat av: Emma
Så gott med bärpaj! :)
Trackback