Äpple & Morot
Jag tycker om att ha rivna morötter i brödet, eftersom det ger brödet en fin färg, saftighet och gör att det smakar gott. Men något som också kan vara gott är att ha i rivet äpple! I det här brödet har jag haft både och. Det blev riktigt bra!
Äppel- och morotsbröd
Ingredienser till 1 bröd
3 dl vatten
25 gram jäst
2 msk olja
1-1,5 tsk salt
0,75 tsk socker
2 msk krossade linfrön
3 msk hela linfrön
2 dl rivna morötter
1 dl rivet äpple
Ca 8 dl rågsikt
Ströbröd
Gör så här
Värm vattnet så att det blir fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och lös det i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, socker, riven morot och rivet äpple. Tillsätt rågmjölet, lite i taget. Blanda degen väl innan den får jäsa övertäckt med bakduk i ca 45 minuter. Smöra och bröa en form. Häll ner degen i formen och låt den jäsa ytterligare ca 25 minuter. Grädda sedan brödet i ugnen, 200 grader i ca 40-45 minuter. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på galler.
Haha det här är helt sjukt vad bloggar kan påverka men bara för att jag läste din blogg om surkål och kommenterade det igår så drömde jag inatt att jag åt surkål:))
Det ser riktigt gott ut!
Kul att läsa om dig och dina vänner i Allt om Mat! Gjorde att jag hittade till din blogg, som jag nu lagt till i mina favoriter, eftersom jag tyckte om det jag såg. Lycka till med slutspurten och allt spännande som väntar dig framöver!
Vad coolt, jag har ägnat min morgon åt att baka bröd med morot ^^
Va gott det där brödet ser ut! :)
Sv. Ja de e riktigt smaskigt! ;) Receptet kommer senare om du e intresserad! ;)
Har haft både morot och äpple i bröd, och visst är det gott! :)
Mm, vilket spännande bröd! Jag tror att jag ska testa att göra det där. :)
Läste reportaget i Allt om Mat. Trevligt! Nice blogg också. Kolla gärna in min och tyck till.
http://morkomat.blogspot.com
Per
Tack för kommentaren om gröten på min blogg, haha, jag blir alltid lika chockad när någon dom sig skriver där, har följt din så pass länge så man blir lite "starstuck" :D. Jag ska definitivt prova detta brödet! Kram
Vilket gott bröd det verkar vara! Ska spara och baka vid tillfälle. :-) Måste även säga att det var kul att läsa om dig i senaste Allt om mat-tidningen. Alltid kul när duktiga bloggare får uppmärksamhet. Ni hade många goda recept också.
Jag brukar med ha rivna morötter i men har inte testat äpple. Bra tips!