Veteklämmor
Precis som en del andra matbloggare är jag med i Pågens Brödpanel. Vi testar och recencerar nyheter från Pågen. Nu är det dags att recencera nyheten Veteklämmor!
Ingredienser:
Vetemjöl, vatten, socker, vetegluten, rågskållning, vegetabilisk olja, förjäst vetemjöl, malt, jäst, surdeg på vete, salt, maltmjöl och vegetabiliskt emulgeringsmedel.
På förpackningen står att veteklämmorna är "härligt saftiga", och detta håller jag faktiskt med om. De är saftiga och har en väldigt mjuk konsistens. Dock saknar de tuggmotstånd och det känns inte som att de ger så bra mättnad. De passar bra som "matsäcksmackor", eftersom man lätt kan göra dubbelmackor av dem, med pålägg emellan. Det känns som att brödet kanske faller barn lite bättre i smaken än vuxna, då det var väldigt "lättätet", mjukt, saftigt och inte grovt.
Ett helgbröd kanske? :) Vi bruar lyxa med ljust bröd på helgerna, Pågen Subs :)
det är sånt bröd man kallar "bebisbröd".
nä ska man äta bröd ska det vara hårt bröd, tacka vet jag riskakor och knäcke.
det är sånt bröd man kallar "bebisbröd".
nä ska man äta bröd ska det vara hårt bröd, tacka vet jag riskakor och knäcke.
Har också testat dem, kändes väldigt onyttiga. Räknade ut att en sån dubbelmacka innehöll 180 kcal bara på brödet... känns som man kan få mycket bättre och mer mat för den energin... Men det kan ju vara ett bra bröd för barn som äter dåligt, kanske....?
få alla vara med i pågens brödpanel? :D
Känns som ett bröd som är perfekt för utflykter men även för varma mackor i mackjärn :)
Hej! Kan inte du skriva ett inlägg om hur man kan undvika socker i maten man köper du vet när det står majsstärkelse och majssirap och allt vad det nu står..