En knäckig äppelpaj

Ingen höst utan äppelpaj, eller hur! :) Jag gillar när pajen är lite så där "knäckig", och det är den här pajen!





Ingredienser till 1 knäckig äppelpaj
Ca 3-5 st äpplen
150 g smör
Kanel
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl grädde
0,5 dl sirap

Gör så här
Skala och skiv äpplena i tunna skivor. Lägg äppelbitarna i en smord ugnssäker form och strö över lite kanel. Smält smöret i en kastrull. Blanda samman alla torra ingredienser. Rör ner grädde, sirap och det smälta smöret. Bred ut blandningen över äpplena och grädda i 175° i ca 25 min. Låt gärna pajen stå någon timme i kylen innan servering, så att den blir extra knäckig.


Kommentarer
Postat av: Tara

Vad gott! Jag har inte bekat äppelpaj i höst ännu, kanske det är dags nu:D

2010-09-26 @ 11:39:28
URL: http://tortelina.blogg.se/
Postat av: Emma

mums ska provas :D

2010-09-26 @ 18:37:16
URL: http://emmalona.blogg.se/
Postat av: Anonym

Apple pie is definitely a must in autumn! Looks delicious!

2010-10-02 @ 00:16:18
URL: http://www.scandifoodie.blogspot.com
Postat av: Bella

Åh, ser jättegott ut!

2010-10-02 @ 18:11:10
Postat av: *S*

Ser farligt gott ut!! Ska nog testa ditt recept o baka till mina kollgor.. till imorgon :)

2010-10-04 @ 15:27:10
URL: http://beautybysandi.blogg.se/
Postat av: linn

FAVORIT!

2010-10-09 @ 08:28:40
URL: http://drivkraften.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback