En knäckig äppelpaj
Ingen höst utan äppelpaj, eller hur! :) Jag gillar när pajen är lite så där "knäckig", och det är den här pajen!
Ingredienser till 1 knäckig äppelpaj
Ca 3-5 st äpplen
150 g smör
Kanel
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl grädde
0,5 dl sirap
Gör så här
Skala och skiv äpplena i tunna skivor. Lägg äppelbitarna i en smord ugnssäker form och strö över lite kanel. Smält smöret i en kastrull. Blanda samman alla torra ingredienser. Rör ner grädde, sirap och det smälta smöret. Bred ut blandningen över äpplena och grädda i 175° i ca 25 min. Låt gärna pajen stå någon timme i kylen innan servering, så att den blir extra knäckig.
Vad gott! Jag har inte bekat äppelpaj i höst ännu, kanske det är dags nu:D
mums ska provas :D
Apple pie is definitely a must in autumn! Looks delicious!
Åh, ser jättegott ut!
Ser farligt gott ut!! Ska nog testa ditt recept o baka till mina kollgor.. till imorgon :)
FAVORIT!