Nationshäng och brödtest

Jag delar en lägenhet här i Uppsala med en barndomskompis. I helgen har vi haft besök av en gemensam kompis från våran hemstad Örebro. Vi har bland annat ätit middag på Snerikes (Södermanlands-nerikes nation), fikat på Gotlands nation, ätit lunch på Värmlands nation, varit ute och dansat på V-Dala (Västmanlands-Dala nation) och suttit och umgåtts på Västgöta nation. Vi har alltså hunnit med en del besök på olika nationer. Det har varit jättetrevligt! Det är verkligen jättebra att gå och äta på Uppsalas nationer. Det är billigt, mysigt och ofta god mat! :)

Eftersom vi alla åt frukost tillsammans så passade jag på att ta hjälp av dem för att betygsätta ett av de nya bröden från Pågen, som vi som deltar i Pågens brödpanel ska testa. Brödet heter Pågens Lingonbröd och enligt Pågen är bröden "saftigt mjuka med en god, mustig smak av råg." De skriver också på hemsidan att "surdegen ger en mild syrlighet som de noga utvalda lingonen väl rundar av." 



Vi tyckte att brödet var helt okej, varken mer eller mindre. Det negativa var att man inte kände någon smak alls av lingon, att de var en aning torra och inte gav något tuggmotstånd. Det positiva var att smaken var neutral och passar ihop med alla typer av pålägg, storleken var lagom och de hade ett aptitligt utseende. Vi testade inte att rosta bröden, men jag kan tänka mig att det kan bli gott att göra det.


Kommentarer
Postat av: Ida

Roligt att testa något nytt! När det kommer till lingon så är lingongrova min favvo, godare bröd får man leta efter :)

2010-10-25 @ 01:37:49
URL: http://idasvedlundstahl.blogg.se/
Postat av: Lasse

Häftig nationsrunda!

2010-10-25 @ 08:14:11
Postat av: Emma

Mmm vill prova det där brödet!

2010-10-25 @ 09:54:43
URL: http://emmalona.blogg.se/
Postat av: Visan

Bäst att baka själv, då kan man ha i mycket lingon och få det som man vill :P

2010-10-25 @ 16:07:04
URL: http://visansgoda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback