Cobbler
Jag har länge varit sugen på att testa cobbler, och nu är det äntligen gjort! Cobbler är en typ av amerikansk efterrättspaj. Man kan säga att det är som en blandning av smulpaj och någon form av pudding. Man kan i princip ha i vilka frukter och bär som helst. Jag valde jordgubbar, ananas och päron... Mycket gott!
Ingredienser till 1 cobbler
0,5 liter jordgubbar i mindre bitar
2 dl hackad ananas
1 dl hackat päron
2 msk strösocker
1 msk maizena
125 gram smör
2 dl strösocker
3,25 dl havregryn
1,25 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg jordgubbarna, ananasen och päronbitarna i en bunke och blanda ner socker och maizena. Lägg blandningen på botten av en ugnssäker form. Vispa samman smör och socker. Blanda havregryn, vetemjöl och bakpuver i en separat bunk, för att sedan blanda ner det i smör- och sockerbladningen. Rör i ägget. Täck bär- och fruktblandningen med smeten och grädda i ugnen i 20-25 minuter eller tills den får en gyllenbrun färg.
Lät inte alls dumt!
Mums, låter smaskigt!
Mums så smarrigt!!
Ser smaskigt ut!
Det låter gott! :)
Mmm så gott det här såg ut!! Låter som ett toppenrecept säskilt nu i sommartider med alla goda bär som finns :)
mmmm, smarrrrrr! :D
mm låter sommarsmaksigt!