Tisdagslunchen
Bön- och rödbetsbiffar
Ugnsgratinerad sötpotatis och morot
Sås gjord på lättkesella och ajvar relish
Avokado
Bön- och rödbetsbiffar
Du behöver
Ca 400 gram kokade kidneybönor
Ca 1,5 dl finhackad rödbeta
0,5 finhackad rödlök
1 ägg
1-2 msk potatismjöl
Salt och peppar
Matfett till stekning
Gör så här
Mosa kidneybönorna väl. Blanda i rödbetorna, rödlöken och ägget. Blada noga, gärna med händerna. Blanda ner potatismjölet och krydda med salt och peppar. Forma biffar och stek på medelvärme, några minuter på varje sida.
Ugnsgratinerad sötpotatis och morot
Du behöver
Morot och sötpotatis i valfri mängd
Salt, peppar och timjan
Olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala morot och sötpotatis och skär i stavar. Lägg i en ugnssäker form. Ringla över lite olivolja och blanda om. Krydda med salt, peppar och timjan. Låt stå i ugnen i ca 25 minuter.
Sötpotatis blir verkligen jättegott i ugnen, och timjan ger en väldigt trevlig smak på rotfrukterna!
Läs mer om sötpotatis HÄR.
Använder du färska eller inlagda rödbetor?
Ebba - Just de här var inlagda, men ibland använder jag färska! :)
Ååå, det där såg ju jättegott ut :-D
Carro - Ja det var det också! ;)
Det var himla gott också. Din mat ser också hemskt mumsig ut :) Ja, precis. Då har man en anledning att baka!
Jag kommer jättegärna. Hoppas på att inget kommer emellan bara :) Det ska bli kul att se hur du har det!
Vi ses imorn!
Åh vad god mat du gör! Jag har haft dåligt med matinspiration det senaste, blir imponerad av dina avancerade rätter :)
Nu blev jag påmind igen om att jag måste tesa sötpotatis. Jag har tänkt på det så många gånger men det blir aldrig av. Det ser fantastiskt gott ut!
sv' tack! jag blev själv nöjd (: allt bra?
Är det färska eller inlagda rödbetor som du använder?
Hälsningar Mamma Mat
Mamma Mat - till just denna rätt så använde jag inlagda, men ibland använder jag färska! =)