kålpudding med rödbetor


Kålpudding med lingonsylt. Mums!

Du behöver
- 1 vitkålshuvud
- 2 msk matfett
- 3 msk sirap
- 400 g blandfärs
- 1-3 dl hackad rödbeta
- En halv gul lök
- 1 ägg
- Salt och peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Strimla kålhuvudet. Smält matfettet i en stor stekpanna och bryn kålen lätt. Rör om ibland så att den inte bränns! Blanda i sirapen. Ställ åt sidan. Blanda färsen tillsammans med rödbetorna, löken, ägget, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i botten på en ugnssäker form. Bred över färsblandningen och täck med resten av kålen. Låt stå i ugnen ca 45 minuter.

Kommentarer
Postat av: Birgitta Höglund's Mat

Ser gott ut. Gammaldags Husmanskost på lite nytt sätt, med rödbetorna. Ha en trevlig helg./ Birgitta

2009-09-19 @ 09:12:55
URL: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com
Postat av: carolina

jag älskar verkligen kålpudding! godare än kåldolmar :)

2009-10-03 @ 15:12:32
URL: http://acarolinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback