Fisksoppa
Fisksoppa toppad med fetaost
Ingredienser (för ca 4 portioner)
600 gram vit fisk
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
2-3 dl vatten
3 dl hackad bladspenat
4 st tomater
1,5 tsk salt
0,5 tsk timjan
Gör så här
Skär fisken i mindre bitar. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i lite olivolja i en gryta med tjock botten. Blanda tomatpuré, socker och vatten och häll i grytan. Lägg i fisken. Häll på mer vatten om fisken inte täcks. Hacka tomaterna och spenaten och lägg i grytan. Krydda med salt och timjan. Låt sjuda under lock i 5-10 minuter.
Kommentarer
Postat av: Mamma Mat
Så himla gott detta låter. Jag älskar fisk och älskar fetaost. Ska absolut provas!
Hälsningar Mamma Mat
Trackback