Raggmunk


Ingredienser till ca 4 raggmunkar
2 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
5 dl mjölk
1 ägg
7-8 potatisar
Matfett till stekning 
(Jag hade också i en råriven moror, vilket ger en fin färg på raggmunkarna)

Gör så här
Mät upp mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och ägget. Skala potatisen och råriv den, eller riv den fint. Blanda ner potatisen i smeten på en gång, så att den inte mörknar. Grädda smeten som vanliga pannkakor. Servera med till exempel lingonsylt, finrivna morötter och/eller stekt fläsk.

Kommentarer
Postat av: Drusko

Raggmiunk och fläsk serveras ibland på mitt jobb.

2009-11-30 @ 10:52:46
Postat av: Hanna

Raggmunkar är så gott! Åt det ofta när jag var lite så jag blir lite nostalgisk när jag äter det! =)

2009-11-30 @ 14:30:53
URL: http://hanneys.blogspot.com
Postat av: Carro

Raggmunkar är riktigt smarrigt ! :)

Hoppas Tentan gick bra igår !

2009-12-01 @ 07:53:01
URL: http://carrod.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback