Samma grundrecept, olika fyllningar

Bröd med blåbär, torkade aprikoser och russin

Bröd med mosad banan och lingonsylt
Om man har ett grundrecept på ett bröd så kan det vara kul att variera brödet genom att ha i lite olika "fyllningar" när man bakar!
Ingredienser: (Ger ca 12 st bröd)
50 flytande margarin
2 dl mjölk
0,5 paket jäst
1 msk socker
En nypa salt
0,5 dl solroskärnor
1,5 dl grahamsmjöl
0,5 dl vetekli
3-4 dl vetemjöl
Gör så här:
Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med den uppvärmda mjölken. Rör ner margarinet och sedan de torra ingredienserna. Forma en deg och låt den jäsa ca 10 minuter. Dela degen i ca 12 delar och forma dem till runda, tillplattade bullar. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i ca 10-15 minuter. Grädda i ca 8 minuter i 250 grader.





I brödet på den första bilden hade jag i blåbär, torkade aprikoser och russin. I det andra brödet hade jag mosad banan och lingonsylt.
Apropå blåbär så läste jag i Life's tidning att man måste äta 7 kg gurka för att få i sig samma mängd antioxidanter som man får av 100 gram blåbär!

Kommentarer
Postat av: Helena Ljunggren
Spännande! Vilket av bröden tyckte du själv blev godast?
Tack för tipsen!
www.HelenaLjunggren.com
Postat av: Veronika
Såg ljuvligt gott ut, man kanske skulle lyxa till lördagsfrukosten lite med nybakat bröd. :)
Postat av: mirran
Härliga bröd!
Postat av: Jenna
Blev väldigt sugen på att testa bägge dessa bröd. Torkad aprikos och russin är mina favoriter i bröd, så blåbären måste absolut i för en brödprovning! :)
Postat av: Emilies Skafferi
Vilka bra fyllningstips. Blir som helt olika bröd om man varierar fyllningen! Supersmart om man har ett bröd man gillar och ändå vill variera sig lite:)
Trackback