Kikärtsbiffar
• Kikärtsbiffar (recept längre ner)
• Kornris
• Broccoli
• Tomat
Ingredienser för ca 10 st biffar
4 dl kokta kikärtor
1 finhackad rödlök
1 strimlad purjolök
1 riven morot
1 ägg
Kryddor (Jag använde salt, peppar, curry och koriander)
Matfett till stekning
Gör så här
Skölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjon. Hacka rödlöken och riv moroten fint. Mixa kikärtorna med en stavmixer och blanda sedan samman kikärtsröran med purjolöken, rödlöken, moroten och ägget. Krydda och smaka av. Forma färsen till biffar och stek dem på medelvärme i några minuter på varje sida.
Inspirerat av nLife.
Första gången jag testade kikärtsbiffar var jag lite skeptisk, men det är verkligen jättegott. :)
all din mat ser så got ut:O måste testa nån av recepterna, lite udda ser jag:)
och svar: ja det är gott, men om det inte finns nåt mask i, jag fick hallon med mask:S usch
mmm kikärtsbiffar och falafel är ju supergott!
Något jag aldrig testat.. är inte så förtjust i kikärtor, men säkert gott för de som gillar det:-)
mmm, så gott!! det här kommer jag att laga i veckan! :)
Ser verkligen jättegott och fräscht ut!
Kikärtsbiffar är så himla gott!
Ser supergott ut faktiskt! :) Så det där lär testas nån dag!
vegetariskt äger. fint recept. tack :D
Kikärtsbiffar vill jag absolut prova! Tack för tipset.
Hälsar fröken Dill
Dessa är verkligen super goda! Jag gör dem med jämna mellanrum:)
Man kan även ha potatismjöl eller liknande i, istället för ägget, om man vill ha vegansk ^^