Fiskpudding
För några dagar sen gjorde jag en fiskpudding med spenat. Det var riktigt gott, så jag fick lust att laga det igen, men nu provade jag en annan variant! =)
Ingredienser:
400 g fisk
1 st gul lök
2 dl ris
3 st ägg
4 dl mjölk
salt och vitpeppar
Gör så här:
Finhacka löken och fräs den mjuk. Skär fisken i bitar och och lägg i en kastrull tillsammans med löken. Täck fisken med vatten. Tillsätt 1 tsk salt. Koka upp och låt sjuda i 5 min. Sila sedan över fonden till en annan kastrull. Häll i riset i fonden och koka i ca 20 min. Tillsätt mjölken och låt koka in i riset, konsistensen ska bli grötaktig. Rör ned äggen i det grötaktiga riset. Tillsätt fisken och rör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar. Fyll smeten i en smörad form och grädda i 200°C 25-30 min.
Jag serverade med en citronskiva och en liten sallad gjord på tomat, paprika och gurka. Mums! =)
Kommentarer
Postat av: Cattis
Sv: Hihi, jag hoppas verkligen att jag kommer in! Men det är rätt höga betyg vad jag förstått! Hur många poäng hade du? Vart läser du?:)
Kram
Postat av: Carro
Fiskpudding är verkligen SÅ gott .. Särskilt med smörsås till :)
Postat av: Mikkis
Tack! Vad roligt att du tycker det! :D
Postat av: Pialotta
Låter och ser riktigt gott ut.. bra oxså om man har rester av fisk tillhands:-)
Det här ska jag minsann göra.. ibland så står det helt stilla på matfronten, det är då många matbloggar
är bra att bläddra i:-) Ha de gott/Pialotta
Postat av: Molly
tittar in och önskar dig en bra dag samt en underbar helg :) några planer? :)
ha det fint!
Postat av: mirran
Kul att du vann en tävling i... var det Vecko Revyn?!
Trackback