Tomatsoppa med pocherat ägg


Tomatsoppa:
Krossade tomater
Tomatpuré

Milda Mini Mat

Rivna morötter

Vitlök

Minimajs
Kryddor efter smak


Jag anger inga mängder - man får välja lite själv. =)

Hur man pocherar ägg:
Mät och häll vatten i en låg, vid kastrull, tills vattnet når 4-5 cm från botten. Tillsätt 2 tsk salt per liter vatten. Låt vattnet koka upp. Minska värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ner ett ägg i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet. När äggvitan har stelnat, efter ca 2-3 minuter är ägget klart. Ta upp det med en hålslev eller liknande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback