Solruta
Jag är egentligen inte så mycket för knäckebröd, men när jag fick chansen att prova nyheten Solruta från Wasa så sa jag ju inte nej! Det finns en sort med sesamfrön och en sort med dinkel och havrekärnor. Båda var goda, men personligen gillade jag dinkelsorten bäst. Egentligen skiljer sig detta bröd inte så mycket från andra knäckebröd, så den som gillar hårt bröd kommer defenitivt att gilla Solruta!
Så här skriver Wasa själva om Solruta Sesam:
Ett vackert och matigt frukostbröd bakat på råg
och vetemjöl toppat med härliga sesamfrön.
Och så här skriver de om Solruta Dinkel:
Ett mustigt och modernt knäckebröd bakat
på råg, vete och dinkelmjöl toppat med
vackert gyllenbruna
havrekärnor.
Det ska jag pröva, nästa gång jag köper knäckebröd :D.
Solruta dinkel vill jag prova! Har varit ute efter Saltå Kvarns dinkelknäcke nu ett tag men inte hittat det. Kanske lättare att hitta denna sort!?
Jag har testat båda och tycker de är goda. Lite väl dyra bara, med det brukar ju vara så med nyheter:)
älskar wasas bröd
Sjukt goda är båda sorterna!
Svar: Haha nej, verkligen inte ;)
tycker det verkar gott! jag gillar knäcke :)
Jag gillar ju knäckebröd, då kanske detta borde vara något för mig?=)
Kul att det kommer nya sorter men jag undrar trots Dinklet hur det är med gi-värdet? Strukturen måste väl ändå göra det rätt högt?
Jo, det är ruskigt skönt att kunna baka utan att vilja sluka smeten innan den går in i ugnen och dessutom bara uppskatta doften när kakan är färdig inte vilja komma åt smaken ;-)
Det ser gott ut! Måste nog prova ett paket:)
Köpte hem det där igår, ska provas idag. Smarrigt värre.
GOD SOLRUTA.
Knäckebröd är både gott och nyttigt och dom här nya är ju jättegoda.