Dagens lunch
- Moghrabiah
- Kyckling
- Keso
- Kikärtor
- Gröna ärtor
- Kidneybönor
- Tomat
- Broccoli
- Morot
Idag åt jag något som jag aldrig har ätit förut, nämligen Moghrabiah. Jag blev verkligen positivt överraskad! Ni som inte har testat det borde absolut göra det! Moghrabiah kallas även för pärlcouscous, eftersom att det är som stora "couscous- korn". Det kallas också för libanesisk couscous, eftersom det används mycket i Libanon. Det tillverkas av durumvete, på ungefär samma sätt om man tillverkar vanlig couscous. Jag åt det istället för ris och det gick ju bra, men egentligen tror jag kanske att det passar bäst i grytor, soppor eller i sallader.
mums, din mat ser väldigt god ut :)
ser gott ut!
oj vad spännande det såg ut:) ohja, quorn är riktigt gott :)
Det där måste jag testa, det verkar spännande...och gott :)
Jag har testat och är också positivt överraskad! Älskar konsistensen.
oj vilka fina och smarriga bilder du lägger upp..man blir verkligen inspirerad!!!
kram lina
lina - ja precis, det är konsistensen som är så annorlunda och bra! =)
Såna cous cous har jag också köpt, men inte provat än! Nu blev jag sugen!
Hur är smaken? Smakar det som vanlig couscous eller?
ser gott ut :).
jag har faktiskt aldrig provat couscous, men jag kanske borde göra det?
Jag har letat det men inte hittat det =/ .. Frukosten såg väldans smarrig ut !
GOTT!!
men herregud!! ännu en ny sak att pröva! känns som om matmarknaden exploderar av nyheter! vad spännande!!
Moghrabiah säjer du
Det ska jag prova da
Det är kulturellt roligt och givande att det hela tiden kommer in nya maträtter i landet.
Bra blogg... Ska definitivt prova moghrabiah!
/Kajsa