Picknick

Något jag tycker är härligt med sommaren är att man kan ha picknick! En stor del av det roliga med picknickar är ju att man får göra massa god och roliga mat att ta med. Här kommer lite tips från mig vad man kan ta med sig på picknickar och utflykter i sommar...




Matiga muffins är praktiskt att ta med. Man kan fylla dem med lite av varje.

Ingredienser till ca 12 st matmuffins
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
0,5 dl hela linfrön
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk paprikapulver
1 dl rapsolja
2 dl filmjölk
2 st ägg
1 msk tomatpuré
1 dl hackad rökt skinka
1 dl hackade champinjoner

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt alla de övriga ingredienserna och rör ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Tryck gärna ner lite skink- och champinjonbitar på toppen av muffinsarna, så att man ser lite av fyllningen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.



Italiensk fruktkaka



Kalla pannkakor tycker i alla fall jag är jättegott och nästan ett måste på utflykten! Bred på till exempel lite blåbärssylt, rulla ihop dem och packa i matlådor.



Matpajer tycker jag är bra att ta med på picknick. De går också ofta bra att äta kalla. Här har jag gjort en paj med en varsin fyllning på varje sida. Bra om man är flera som gillar olika saker!



Kärleksmums, mockarutor, snoddas eller vad man nu vill kalla dem. Praktisk eftersom man kan göra väldigt många i långpannan. Dessutom mycket gott!



Kalla, matiga sallader med till exempel pasta, bulgur, quinoa eller matvete som grund, tillsammans med massa olika tillbehör är bra på picknicken. Det är lätt att förbereda, det är gott och det är lätt att laga till många.

Potatissallader är också gott!


Från Wikipedia: "Picknick är en medtagen måltid som äts ute i det fria. Måltiden brukar oftast ätas sittandes på en filt i gräset och bestå av smörgåsar, sallader, kallskuret, frukt, bakverk och varm eller kall dryck. Picknickvarorna kan packas i en picknickkorg eller en kylväska (kylvaror). Medtagna måltider som äts under mindre fria sammanhang kallas vanligen matsäck eller matlåda.

Ordet picknick kommer från franska pique-nique och härrör från 1600-talet. Verbet piquer betyder ungefär "plocka" och nique betyder "något av mindre betydelse". I Sverige har ordet picknick använts sedan 1800-talet."


Kommentarer
Postat av: Emelie

Vilka bra tips! :)

2011-06-20 @ 00:13:43
URL: http://emsiiiis.blogg.se/
Postat av: Linn

Tack för tipsen! Ska nämligen ha en liten midsommarpicknick med pojkvännen på fredag =) Siktar nog på de kalla pannkakorna, muffinsarna & salladen!

2011-06-20 @ 09:55:55
URL: http://halsogladje.blogg.se/
Postat av: sandra

tack för tipsen. Fick mycket inspiration av detta inlägg :D

2011-06-21 @ 18:00:28
URL: http://sandrashalsa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback