Morotsfrallor


Goda, saftiga och matiga frallor med lite tuggmotstånd från vete- och havrekross. Receptet kommer från Fredrik Pauluns bok "Pauluns GI-frukost".


Ingredienser till ca 24 st frallor
5 dl vatten
25 gram jäst
1 msk flytande honung
3 tsk salt
3 dl grovrivna morötter
1 dl havrekross
2 dl vetekross
0,5 dl krossade linfrön
Ca 10 dl fullkornsmjöl av dinkel
0,5 dl rapsolja

Gör så här
Värm vattnet fingervarmt, häll i en bunke, smula ner jästen och rör ut den. Tillsätt honung, salt, morötter, havre- och vetekross samt linfrön. Rör om. Tillsätt mjölet och oljan lite i taget och arbeta till en deg. Denna deg ska vara ganska lös och fastna lite i händerna även när den är färdig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i cirka 30 minuter, eller tills den har jäst till dubbel storlek.

Dela degen i fyra bitar och knåda dem lätt på mjölat bakbord. Rulla till fyra längder. Dela längderna i ca se bitar och forma till runda, platta frallor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna under bakduk.


Kommentarer
Postat av: linnea

Åh vad gott!! Ska jag lätt göra :):)

2012-01-16 @ 20:39:17
URL: http:// stegdagboken.blogg.se/
Postat av: Thea - aptit

Gillar verkligen att ha morötter i bröd, blir alltid saftigt!

2012-01-16 @ 20:39:56
URL: http://aptit.blogg.se/
Postat av: carolina - självkänsla, föräldraskap & graviditet

Vad gott det såg ut, och enkelt att göra! =)

2012-01-16 @ 21:36:30
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Clara

Gott. Kanske något att baka?

Kolal gärna ian min lilla fotoblogg & lämna en ärlig kommentar?

2012-01-17 @ 21:51:06
URL: http://tusenett.blogg.se/
Postat av: Drusko

Kul med brödrecept! Det ser väldigt gott ut.

2012-08-27 @ 18:39:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback