Morotsfrallor
Goda, saftiga och matiga frallor med lite tuggmotstånd från vete- och havrekross. Receptet kommer från Fredrik Pauluns bok "Pauluns GI-frukost".
Ingredienser till ca 24 st frallor
5 dl vatten
25 gram jäst
1 msk flytande honung
3 tsk salt
3 dl grovrivna morötter
1 dl havrekross
2 dl vetekross
0,5 dl krossade linfrön
Ca 10 dl fullkornsmjöl av dinkel
0,5 dl rapsolja
Gör så här
Värm vattnet fingervarmt, häll i en bunke, smula ner jästen och rör ut den. Tillsätt honung, salt, morötter, havre- och vetekross samt linfrön. Rör om. Tillsätt mjölet och oljan lite i taget och arbeta till en deg. Denna deg ska vara ganska lös och fastna lite i händerna även när den är färdig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i cirka 30 minuter, eller tills den har jäst till dubbel storlek.
Dela degen i fyra bitar och knåda dem lätt på mjölat bakbord. Rulla till fyra längder. Dela längderna i ca se bitar och forma till runda, platta frallor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna under bakduk.
Åh vad gott!! Ska jag lätt göra :):)
Gillar verkligen att ha morötter i bröd, blir alltid saftigt!
Vad gott det såg ut, och enkelt att göra! =)
Gott. Kanske något att baka?
Kolal gärna ian min lilla fotoblogg & lämna en ärlig kommentar?
Kul med brödrecept! Det ser väldigt gott ut.