Lussebullar med vaniljkesella
Lussebullar gjorda på vaniljkesella kan jag verkligen rekommendera!
Detta behöver du för att baka ca 35 st lussebullar
50 gram jäst
100 gram smör
5 dl mjölk
250 gram kesella
2 påsar saffran (1 gram)
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
Ca 17 dl vetemjöl
Garnering:
Russin
Pensling:
1 ägg
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till max 37° (fingervarmt) och häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 35 bitar och forma till lussebullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin och låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.
Låter gott och fina bullar!
Åh så gott! Fina bilder på väldigt fina bullar :)
lussekatter <3
åh, det låter ju verkligen gott! =)
låter intressant. får baka med det nästa omgång :d
Oj, vilka härliga bullar!!
OHH lussebullar <3
Supergoda lussebullar!
Tack för en inspirerande blogg! Jag trillade in här på ett bananskal :)