Dagens middag


Dagens middag bestod av stekt laxfilé, quinoa blandat med massa surkål, plommontomater och en sallad med bland annat äppelbitar och paprika.

Jag har tipsat om det förut och tänkte göra det nu igen, nämligen surkål! Jag tycker det är jättegott, och dessutom är det väldigt billigt. Surkål är vitkål som syrats med mjölksyrabakterier. Det innehåller otroligt mycket nyttiga ämnen och bidrar till att sänka GI-värdet på måltiden. Surkål innehåller så kallade probiotiska bakterier som är väldigt bra för magen och stärker immunförsvaret. Själva syrningen bidrar också till att surkål är ett av väldigt få vegetabiliska livsmedel som innehåller vitamin B12

Vad tycker ni om surkål? Har ni testat?


Kommentarer
Postat av: emma

surkål är grymt gott!

2011-01-06 @ 20:16:21
URL: http://emmalona.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag har inte testat, faktiskt, NU vill jag dock gärna! Tack för en insiperande och bra blogg :D. En liten fråga, du läser till dietist i Uppsala eller hur? Jag har hört att det bara finns en dietistutbildning i Sverige och den finns i Göteborg... är det någon variant du läser eller hur funkar det? Jag hade nämligen också gärna läst i Uppsala :). Kram Anna.

2011-01-06 @ 20:32:10
URL: http://annashealth.blogg.se/
Postat av: Siolia

Yes och det är riktigt gott :D

2011-01-06 @ 20:56:43
URL: http://siolia.se
Postat av: Maja

Jag har aldrig ätit surkål.. Kankse borde testa det =)

2011-01-06 @ 21:23:08
Postat av: Jens

Anna --> Dietistutbildningen finns oavsett vad någon annan säger i Göteborg, Uppsala och Umeå :p

2011-01-06 @ 21:24:57
Postat av: Anonym

Ser riktigt gott ut! Jag gillar surkål:)

2011-01-07 @ 07:33:04
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Emma

Jag gillar också surkål :) Det står en burk här hemma.

2011-01-07 @ 08:22:41
URL: http://bakut.blogg.se/
Postat av: Anja T

URK :P När jag var liten åt alla surkål i tyskland när vi var på semestrar där.. vi barn tyckte det luktade skit, så jag vågar inte testa igen.. ;) Håller mig till Proviva! (säkerligen mycket dyrare men..)

2011-01-07 @ 11:43:29
Postat av: hilli

älskar surkål,måste ha lite varje dag!

2011-01-07 @ 13:52:04
URL: http://www.barahilliju.blogspot.com
Postat av: Joanna Jakobsson

Vad fint reportaget var i Allt Om Mat! Superkul!

2011-01-07 @ 21:47:31
URL: http://matvett.se/blogg/joanna-jacobsson
Postat av: Rebecca

Jag tycker surkål är okej, men inget vi regelbundet äter hemma. När vi gjorde egen i skolan så var det många spännande varianter och vissa var riktigt goda :)

Såg er i allt om mat igår, toppenkul! Väldigt fint och bra repotage, jag och en av mina klasskompisar som båda gillar tidningen satt och pluggade igår och sa att vi hoppas också få chansen att vara med på nåt liknande sen :)

2011-01-08 @ 16:50:58
URL: http://matochlivet.blogg.se/
Postat av: Cilla

Japp testade det i Österrike och det var gott:) Finns det att köpa färdig surkål i affären eller vart hittar man mjölksyra?

2011-01-22 @ 21:16:03
URL: http://ijastrong.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback