Elinas pytt i panna
Hemmagjord pytt i panna är en snabb och enkel rätt som jag tycker att man glömmer bort lite. Idag gjorde jag en med blodpudding, morot, palsternacka, rödbeta och lök. Det kanske låter lite konstigt att ha blodpudding i, men jag tycker att det är ett jättebra alternativ till tärnat kött som man brukar ha!
Hemmagjord pytt i panna med bland annat blodpudding. Serverad med stekt ägg och inlagda rödbetor.
Ingredienser till ca 4 portioner pytt i panna
2 morötter
2 palsternackor
2 rödbetor
1 gul lök
1 paket blodpudding
Matfett till ugnsformen
Salt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna rotfrukterna och löken. Smörj en ugnsfast form och lägg ner rotfruktstärningarna och löken i den. Salta. Låt det stå i ugnen i ca 15 minuter. Skär under tiden blodpuddingen i mindre bitar. Lägg in även dem i ugnsformen när det har gått en kvart, och låt stå i ugnen ytterligare ca 10 minuter.
Det är såna här recept jag gillar! Lite halvt konstiga haha. Måste jag prova någon dag här framöver.
Tack! Det är roligt och lärorikt! Tänkte testa andra koster sen också :)
åh, jag totalt älskar din blogg :) fortsätt med att uppdatera ofta! :D
Oj vad gott det ser ut.
Oj vad gott det ser ut.
Åh vad glad jag blev nu, en blogg om mat :D
Riktigt kul läsning enligt mig, länkar dig från min sida!
PEACE
Åh vad gott! :)
Trevlig helg!