Rotfruktssoppa
Det blir många recept med rotfrukter här i bloggen nu för tiden, men det är ju så klart för att det höst! För några dagar sen köpte jag allt det på bilden här under för bara 5 kronor. :)
Ingredienser till rotfruktssoppa (ca 3 portioner)
2 morötter
2 palsternackor
2 rödbetor
1 dl matlagningsgrädde
Ca 1 liter vatten (beroende på hur utspädd man vill ha soppan)
2 grönsaksbuljongtärningar
Kryddor (jag kryddade med ingefära, timjan och svartpeppar)
Gör så här
Skala rotfrukterna och hacka dem i småbitar. Koka upp vatten och lägg ner rotfruktera och buljongtärningarna. Låt de koka i ca 20 minuter, tills de blir mjuka. Rör ner matlagningsgrädden och kryddorna, häll över allt till en stor bunke och mixa soppan slät. Toppa med lite gräddfil och riven morot.
Åh jag gjorde ju också rotfruktsoppa häromdagen men har inte testat att ha i rödbetor, men köpte massa rödbetor igår så det borde jag testa då! Hoppas du har en bra helg! Jag ska maila dig nu :) Kramar
Åh, så gott! Ungsrostade rotfruker är en favorit här så här års :)
Verkar vara en underbar soppa, såhär på höstkanten. Den ska provas på!
Uppdatera meeera! :D
Ugnsrostade rotfrukter är verkligen supergott! Och vilken tur att affärernas hyllor är sprängfyllda med dessa läckerheter just nu :) bara att frossa.