Gott grahamsbröd med kesella

Det blev ett saftigt och gott bröd
Ingredienser till 2 bröd
5 dl vatten
50 gram jäst (1 paket)
100 gram kesella (jag använde lättkesella)
1 msk salt
8 dl grahamsmjöl
Ca 5 dl vetemjöl
Ca 4 msk linfrön, och ca 3 msk vatten, till garnering
Gör så här
Värm vattnet till fingervarm temperatur. Smula ner jästen i en stor bunke. Häll på vattnet och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt kesella, salt, grahamsmjöl och drygt hälften av vetemjölet. Arbeta degen tills den är smidig och fast och släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda in resten av mjölet. Dela den i två delar och forma till limpor. Lägg limporna i smorda brödformar (ca 1,5 liter) och låt de jäsa i ca 30 minuter. Pensla med vatten och strö på linfrönen. Grädda på galler i botten av ugnen, 175 grader i 30 minuter.
Kommentarer
Postat av: Carina
Mums här var det mycket gott :)
Postat av: Mik
jag som älskar kesella, skall nog testa detta :D
Postat av: Amanda
Fantastiskt gott bröd! Tack för alla recept och alla mattips du ger oss!
Trackback