Chocolate Chip Walnut Brownies
Ingredienser till 1 plåt
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
0,5 tsk salt
6 st ägg
3 dl vetemjöl
400 g vit choklad
300 g valnötter
Glasyr
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
400 g mörk choklad
Valnötter till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och poröst. Blanda i kakao, sirap och salt. Rör ner ett ägg i taget och blanda sist ner mjölet i smeten. Hacka chokladen grovt och rör ner den och valnötter i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt och fyll plåten med smet. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt den svalna.
Glasyr: Koka upp grädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och rör ner den i gräddmjölken så att den smälter. Bred ut glasyren över kakan, låt den stelna i kylen och skär den sedan i rutor.
Recept kommer ursprungligen från Leila.
det där såg farligt gott ut =)
Mums! :D Kan man ta bort/byta ut nötterna eller blir det inte alls samma sak då?
Sandra - Jag tror absolut att du kan ta bort eller byta ut nötterna! Det gör nog inget! :)
Va smarrigt!
Åååh så gott!!! Nu vart jag rejält chokladsugen!! =)
nu har du gjort mej extremt sugen på choklad haha
Jag önskar jag hade "laga mat/baka" intresset!
Den såg farligt god ut...helt i min smak!
Sv: Tack så mycket!
Det där ser riktigt fint ut :P Ah okej, själv har jag gjort några tappra försök till att springa, men det blir inte så lyckat när man halkar bara genom att gå. Det kommer bli såå skönt när våren kommer :)
Åh jag tror jag dör av denna bild :P De verkar ruskigt goda! Måste bakas nästa gång som det blir bakning :)
mums! Va goda de ser ut :D
Åh! den här har jag också bakat. Syyyyndigt god är den. :)
Galet goda! Nu har jag en plåt i kylen och massor i magen :D
Provade göra dessa i lördags. Tyckte jag hade tagit fram alla ingredienser och gjort i ordning allt innan jag började blanda. Men så slängde jag i den mörka chokladen i smeten och upptäckte inte misstagen förrän det var dags att göra glasyren. Den vita chokladen ville inte stelna men jag räddade kakan genom att strö lite cocos ovanpå. Mycket gott ändå, trots allt