Enkelt men gott och lite festligt
Kladdkaka i en miniform, serverad med hallonsorbet, hallon och en physalis
Många har säkert ett eget favoritrecept för kladdkaka.
Här är det som jag brukar använda:
Ingredienser till 1 kladdkaka (eller ca 4 småformar)
150 gram smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
Ströbröd
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda samman socker, kakao och vaniljsocker. Kläck ner ett ägg i taget. Rör ner det smälta smöret och ha till sist i mjölet. Smöra och bröa en form, gärna och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan
MASSAMASSA CRED till denna bloggen! ska absolut kika in här igen efter fler recept! kram
Så söt :D
Hos mig, www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl's nya kokbok Voluptuous Delights
Hej,vilken fantastiskt bra blogg du har, det bästa och lärorika jag läst på länge, har en given plats bland mina favoriter fr o m nu! /C
En sån vore gott att göra till jul.