Gott bröd!

Jag blev inspirerad av Linas Godmorgonbröd. Jag har dock gjort lite ändringar i receptet...
För ca 12 "bullar" behöver du
25 g jäst
2 dl kall mjölk
1 dl kesella, 1%
2 msk rapsolja
En gnutta salt
2,5 dl grahamsmjöl
0,5 dl kruskakli
3 dl vetemjöl
1/2 dl solroskärnor och linfrön (hela eller krossade)
1 ägg till pensling + krossade infrön
Gör så här
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kesella, olja, salt, mjöl, solroskärnor och linfrö. Arbeta ihop till en deg, forma 12 st bullar, lägg de på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i kylen över natten. Sätt ugnen på 225 grader morgonen därefter. Pensla bröden med ägg och strö över linfrö. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
Kommentarer
Postat av: Mikaela
ser mumsigt ut
Postat av: Pialotta
Kruskakli och solrosfrön, fantastiskt gott i/på bullar.. jättegott är det med hembakade frukostbullar:-))
Postat av: Emilies Skafferi
Ser smaskigt ut, perfekt start på dagen:)
Postat av: Andreas Årzén
gott! :)
Hoppas du får en hyfsat bra söndag nu, kram!
Postat av: caroline
dom ser riktigt goda ut, måste testas!
Trackback