Gott bröd!


Jag blev inspirerad av Linas Godmorgonbröd. Jag har dock gjort lite ändringar i receptet...

För ca 12 "bullar" behöver du
25 g jäst
2 dl kall mjölk
1 dl kesella, 1%
2 msk rapsolja
En gnutta salt
2,5 dl grahamsmjöl
0,5 dl kruskakli
3 dl vetemjöl
1/2 dl solroskärnor och linfrön (hela eller krossade)

1 ägg till pensling + krossade infrön

Gör så här
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kesella, olja, salt, mjöl, solroskärnor och linfrö. Arbeta ihop till en deg, forma 12 st bullar, lägg de på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i kylen över natten. Sätt ugnen på 225 grader morgonen därefter. Pensla bröden med ägg och strö över linfrö. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

Kommentarer
Postat av: Mikaela

ser mumsigt ut

2009-09-19 @ 19:23:14
URL: http://mymica.blogg.se/iheartgreen
Postat av: Pialotta

Kruskakli och solrosfrön, fantastiskt gott i/på bullar.. jättegott är det med hembakade frukostbullar:-))

2009-09-19 @ 19:32:12
URL: http://kakomaten.blogg.se/
Postat av: Emilies Skafferi

Ser smaskigt ut, perfekt start på dagen:)

2009-09-20 @ 09:45:41
URL: http://emiliesskafferi.blogg.se/
Postat av: Andreas Årzén

gott! :)



Hoppas du får en hyfsat bra söndag nu, kram!

2009-09-20 @ 11:27:12
URL: http://andreasarzen.blogg.se/
Postat av: caroline

dom ser riktigt goda ut, måste testas!

2009-09-25 @ 19:50:55
URL: http://carrosrecept.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback